Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omakotitalo, maasturi ja mäntymetsää

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo HS
Jukka Isotalon ja hänen perheensä omakotitalo valmistui Mankkaalle Espooseen vuonna 2006. "Appiukko auttoi rakentamisessa", Isotalo kiittää.
Jukka Isotalon ja hänen perheensä omakotitalo valmistui Mankkaalle Espooseen vuonna 2006. "Appiukko auttoi rakentamisessa", Isotalo kiittää. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Yrittäjä Jukka Isotalo tarjoaa kahvit valkotiilisen omakotitalonsa keittiössä. Kodinkoneiden pinta on tummaa rosteria, pöytää somistaa orkidea.

Reilun kolmensadan neliön talo valmistui seitsemän vuotta sitten Mankkaalle Espooseen.

Talossa on kolme kerrosta. Keskimmäisessä asuvat Jukka Isotalo ja hänen vaimonsa Outi, suuren yrityksen pääkirjanpitäjä. Yläkerrassa asuu perheen nuorin poika Jussi.

Uusperheen kolme muuta lasta ovat jo muuttaneet kotoa, joten alin kerros on jäänyt Ellu-beaglen valtakunnaksi.

Talo muodostaa pääosan perheen varallisuudesta. Sen arvo on "700–800 000 euron paikkeilla", Jukka Isotalo ynnäilee.

"Niin ainakin pankki on arvioinut", hän sanoo.

Pihalla autokatoksessa seisoo Mercedes-Benz -merkkinen maasturi. Sillä käydään muun muassa Kälviällä Keski-Pohjanmaalla, missä Isotaloilla on parikymmentä hehtaaria metsää. Sinne isoisä, isä ja poika, kolme sukupolvea, istuttivat muutama vuosi sitten yhdessä mäntyjä.

Keskiviikko-iltana Isotalo oli lähdössä autollaan Kirkkonummelle Kurk Golfin yhtiökokoukseen. Parin golfosakkeen lisäksi perheellä on myös "muutamien tuhansien eurojen" arvosta Nokiaa ja Marimekkoa.

Isotalon yhtiö kustantaa muun muassa harrasteoppaita. Asiakkaina ovat muun muassa Canon, Garmin ja Rapala sekä uusimpana Microsoft. Yhtiön liikevaihto on kolmisen miljoonaa euroa. Omistusosuutensa Isotalo määrittelee sanalla "riittävä".

Velkaa Isotaloilla on muutamia satojatuhansia euroja.

"Arviolta neljännes varallisuuden määrästä", Isotalo sanoo.

Velka kohdistuu kuten suomalaisilla yleensäkin lähinnä asuntoon. Muuten Isotalot ovat kuitenkin tavallista varakkaampia. Jos suomalaiset kotitaloudet järjestettäisiin varallisuutensa perusteella jonoon, keskimmäisen nettovarallisuus olisi runsaat 85 000 euroa, ilmenee EKP:n tuoreesta tutkimuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat