Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juristi Seura-lehdessä: Levy-yhtiöt riistävät lapsia

Kotimaa
 
Leena Koskela
MTV3-kanavan KIDSing on yksi television lastenlaulukilpailuista. Voittaja solmii levytyssopimuksen levy-yhtiö Warner Musicin kanssa.
MTV3-kanavan KIDSing on yksi television lastenlaulukilpailuista. Voittaja solmii levytyssopimuksen levy-yhtiö Warner Musicin kanssa. Kuva: Leena Koskela

Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Lehtinen sanoo Seura-lehden artikkelissa, että monikansalliset levy-yhtiöt tarjoavat lapsille riistosopimuksia.

Lehti on saanut haltuunsa sopimuksen, jota levy-yhtiö Universal tarjoaa Nelosella syksyllä alkavan Voice Kids -laulukilpailun osallistujille. Lehtisestä sopimus on "hirveintä, mitä olen koko urallani nähnyt".

Sopimuksen mukaan levy-yhtiö esimerkiksi omistaa täydet oikeudet lapsen nimeen, persoonaan ja sanontoihin. Lapsi ei myöskään saa keskeyttää ohjelmaan osallistumista ilman painavaa syytä. Näistä mainitaan esimerkkeinä lähiomaisen vakava sairaus tai kuolema.

Lehti on haastatellut isää, joka kieltäytyi allekirjoittamasta sopimusta. Hän esiintyy artikkelissa nimettömänä.

"Jopa kymmenvuotias poika ymmärsi, ettei tällaisessa sopimuksessa ole järkeä", isä sanoo artikkelissa.

Universal Musicin toimitusjohtaja Jaakko Nordlund sanoo Seuralle, ettei yhtiön tarjoama sopimus ole riistosopimus. Hän sanoo odottavansa Voice Kids -kilpailua innolla.

MTV3-kanavan lastenlaulukilpailu on nimeltään KIDSing. Sen voittaja solmii levytyssopimuksen Warner-levy-yhtiön alaisen Hyökyaalto-levymerkin kanssa.

Lottaliina Lehtinen kertoo Seurassa tarjoutuneensa järjestämään ilmaiseksi tiedotustilaisuuden, jossa osallistumisen ehdot käytäisiin vanhempien kanssa läpi. Lehden mukaan tuotantoyhtiö ei vastannut tarjoukseen.

Hyökyaalto-levymerkkiä pyörittävä Antti Tuisku nousi itse aikanaan julkisuuteen Idols-laulukilpailusta. Hän sanoo Seuralle, ettei KIDSingin sopimus poikkea niistä sopimuksista, joita hän itse on artistina solminut.

Nelonen on osa Sanomaa, joka julkaisee myös Helsingin Sanomia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat