Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yo-lautakunta: Saksan, maantieteen ja filosofian kokeet sähköisiksi syksyllä 2016

Kotimaa
 
Roni Lehti / Lehtikuva
Abiturientit suorittivat sähköistä englannin preliminaarikoetta Turussa 3. helmikuuta 2013.
Abiturientit suorittivat sähköistä englannin preliminaarikoetta Turussa 3. helmikuuta 2013. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Saksan, maantieteen ja filosofian ylioppilaskokeet päästäneen suorittamaan ensimmäisenä tietokoneiden avulla syksyllä 2016.

Näin linjasi ylioppilastutkintolautakunnan yleiskokous perjantaina.

Ylioppilastutkinnon sähköistämisen aloittamista näillä kolmella kokeella ehdotti lautakunnan erityinen Digabi-projekti, joka valmistelee kokeiden sähköistämistä.

Nyt päätetty siirtymäaikataulu ulottuu syksystä 2016 kevääseen 2019, jolloin viimeisinä digiaikaan siirtyisivät matematiikan kokeet.

Keväällä 2017 sähköisiksi muuttuvat ranskan, yhteiskuntaopin ja psykologian kokeet, ja saman vuoden syksyllä ruotsin, suomen, uskonnon, elämänkatsomustiedon ja historian kokeet.

Keväällä 2018 vuorossa ovat englanti, espanja, italia, portugali, latina ja biologia, ja saman vuoden syksyllä äidinkieli, suomi ja ruotsi toisena kielenä, venäjä, fysiikka, kemia ja saame.

Siirtymäaikataulu on suunniteltu niin, että ensin sähköisesti suoritetaan kokeita, joissa kokelaita ei ole kovin suuria määriä. Myös erikoismerkit on otettu huomioon.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että lukioiden rehtorit, opettajat ja oppilaat kaipaavat jo kipeästi tietoja ylioppilaskirjoitusten sähköistämisen aikatauluista.

Tulevana syksynä lukion aloittavat oppilaat kirjoittavat 2016.

Siirtymäaikataulun aineittain voi katsoa kokonaisuudessaan Digabin sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat