Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi sai ystäviä USA:n kongressista

Kotimaa
 

Ystäväryhmän kautta Suomi pyrkii edistämään kauppaa maailmanmahdin kanssa.

Yhdysvaltojen kongressissa on omat ystäväryhmänsä Ruotsilla, Panamalla, maapähkinöillä ja munuaisilla. Nyt sellainen on myös Suomella.

14 kongressiedustajaa perusti torstaina Suomen ystävät -ryhmän Yhdysvaltojen kongressiin. Ystäväryhmän tarkoitus on vahvistaa Suomen ja Yhdysvaltojen välejä.

"Myös kansainvälinen politiikka on ihmisten välistä. On tärkeää, että ihmiset tuntevat toisensa", sanoi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd), joka edusti Suomea perustustilaisuudessa Washingtonissa.

Suomi toivoo siteestä olevan hyötyä erityisesti kaupassa. Heinäluoman mukaan suomalaisten jäänmurtajien vaikeudet päästä Yhdysvaltojen markkinoille ovat esimerkki tapauksesta, jossa kahdenvälisistä suhteista kongressiin voi olla hyötyä.

Tulevaisuudessa arktisten alueiden kaasu- ja öljyvarat ja pohjoisen laivareitin aukeaminen tuovat suomalaiselle teknologialle mahdollisuuksia yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa.

Suomen suurlähetystön kokoaman ystäväjoukon nelihenkisestä puheenjohtajistosta kolme tulee suomalaissiirtolaisten suosimista pohjoisista osavaltioista.

"Meillä on yhteistä rakkaus kalastukseen, lumeen ja jääkiekkoon", Wisconsinin osavaltiota edustava kongressiedustaja Sean Duffy sanoi.

Ystäväryhmät ovat luonteeltaan epämuodollisia. Omat ystävänsä on yhteensä noin 60 valtiolla ja monilla erilaisilla aiheilla, kuten jääkiekolla, äyriäisillä ja biomassalla.

Käytännössä Suomi-ryhmä herännee eloon suomalaisten poliitikkojen Washingtonin-vierailuilla.

Lauantaina Heinäluoma osallistuu Yhdysvalloissa suomalaisten ja ruotsalaisten uudisraivaajien Amerikkaan-saapumisen 375-vuotisjuhlaan. Ruotsia juhlassa edustaa kuningaspari.

Tuomas Niskakangas HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat