Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soutelua ilman pelastusliivejä halutaan rankaista rikesakolla

Kotimaa
 
STT–HS
Pelastusliivit halutaan pakollisiksi myös soutuveneisiin
Pelastusliivit halutaan pakollisiksi myös soutuveneisiin
Liikenteen turvallisuusvirasto sekä poliisi haluvat pelastusliivit pakollisiksi myös pienissä soutu- ja moottoriveneissä. Liivipakko on jo ehtinyt kuumentaa vesilläliikkujien tunteita. Tunteenpurkauksia ei vähennä tieto, jonka mukaan liivit olisivat pelastaneet jopa 80 prosenttia hukkuneista. Toimittaja: Riikka Luukkonen. Kuvaus ja editointi: Terhi Liimu.

Pelastusliivit halutaan pakollisiksi myös pienissä soutu- ja moottoriveneissä sekä jollissa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja poliisi haluavat vähentää kuolemaan johtavien onnettomuuksien määrää vesillä ulottamalla pelastusliivipakon kaikkiin vesikulkuneuvoihin. Nyt liivit ovat pakolliset moottoriveneissä sekä yli viisi metriä pitkissä purjeveneissä.

Pelastusliivipakkoa valvottaisiin poliisin muun toiminnan ohella. Trafin yksikönpäällikön Ville Räisäsen mukaan rangaistus liivien puuttumisesta voisi olla rikesakko.

"Jos vastuussa oleva kippari saattaa muut vesillä liikkujat tai veneessä olijat vaaraan, on päiväsakkorangaistus tai jopa vankeus mahdollinen jo nykyisen lainsäädännön mukaan."

Helsingin venepoliisin vanhempi konstaapeli Jyrki Lehto arvioi Nelosen uutisille, ettei pelastusliivejä käytetä tarpeeksi usein.

"Ihan selkeästi niiden käyttöä laiminlyödään. Usein ne ovat piilossa laatikossa lukkojen takana", Lehto kertoo.

Vuosittain vesiliikenteessä kuolee noin 40–70 ihmistä. Räisäsen mukaan lähes kaikki kuolemaan johtaneet onnettomuudet tapahtuvat pienissä veneissä ja liivien puutteen takia.

Trafin mukaan pienissä, helposti kaatuvissa avoveneissä liivien mukana olo ei riitä, vaan ne pitäisi pukea ylle. Veneen kallistuminen tai kaatuminen on syynä suurimmassa osassa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat