Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kuin rotat olisivat olleet auton kimpussa"

Kotimaa
 

Helsinkiläisnaiselta varastetulla autolla oli ajettu päin puuta. "Oli hurjan näköistä katsoa omaisuuttani siinä kunnossa. Sydän putosi hetkeksi paikaltaan", hän kertoo.

Vajaa vuosi sitten 32-vuotiaalta helsinkiläisnaiselta varastettiin auto kotitalonsa läheisyydestä.

"Se oli ihan käsittämätöntä. Ohitin kaverini kanssa kadulla sen kohdan, jossa autoni piti olla. Nyt siinä oli jonkun toisen auto."

Nainen kävi mielessään läpi mahdollisia vaihtoehtoja siitä, mitä ajoneuvolle oli tapahtunut.

"Lähikadulla oli usein siirtokehotuksia. Mietin, onko minulta mennyt jokin kehotus ohi. Kiersimme katuja autoa etsien. Kylmä hiki nousi pintaan, kun tulin yhä varmemmaksi siitä, että autoni on varastettu."

Nainen soitti poliisille ja vakuutusyhtiölle. Sen jälkeen piti vain odotella. Huoli autosta tuntui samalta kuin lemmikki olisi karkumatkalla. Nainen ehti miettiä sitäkin, että auto olisi jo viety rajan taakse tai purettu osiin.

"Olin aivan varma, etten koskaan enää näe autoani."

Vuorokautta myöhemmin poliisi soitti ja kertoi, että auto oli löytynyt toisesta kaupungista tunnin ajomatkan päästä. Sillä oli ajettu päin puuta.

Nainen lähti poliisilaitokselle katsomaan autoa. Ensimmäisenä katse kiinnittyi törmäyskohtaan. Ajokin etukulma oli mennyt lyttyyn. Tuulilasi oli säröillä, ja halkeamista roikkui ihmisen hiuksia. Kaikki oli revitty irti: auton merkki, moottorin tilavuusmerkki ja naisen ompelemat istuinsuojukset.

"Näytti siltä, kuin rotat olisivat olleet auton kimpussa. Oli hurjan näköistä katsoa omaisuuttani siinä kunnossa. Sydän putosi hetkeksi paikaltaan."

Selvisi, että epäillyt varkaat olivat narkomaaneja ja taparikollisia. Poliisi kertoi, että tekijöillä on pitkät rikosrekisterit, joten nainen tuskin saisi heiltä korvausta. Poliisitutkinta kesti puoli vuotta. Todisteet puuttuivat, ja yksi epäillyistä kuoli, joten loppujen lopuksi ketään ei tuomittu teosta.

Nainen sai kotiinsa kirjeen, jossa kerrottiin syyttämättäjättämispäätöksestä.

"Aluksi olin todella turhautunut päätökseen. Toisaalta ajattelin, että tekijät elävät niin kamalaa elämää, että ehkä se on tarpeeksi iso rangaistus heille."

Vakuutusyhtiö halusi lunastaa ajoneuvon, ja monet naisen tuttavista ehdottivat autosta luopumista.

Naisella oli kuitenkin tunneside autoonsa, jota hän käytti vain kesäisin mökkimatkoihin. Se oli vanhana ostettu, ja radiossa toimi vain yksi 60-luvun hittikappaleita soittava kanava. Ajokki korjautettiin, vaikka vakuutusyhtiö korvasi vain osan kunnostuksesta.

"Kiitin siitä, ettei kukaan ollut törmäyshetkellä kuollut autooni. En olisi siinä tapauksessa varmaan pitänyt autoani."

Nainen säilyttää autoaan nyt parkkipaikalla ja on hankkinut rattilukon.

"En ole viitsinyt ruveta pelkäämään uutta varkautta. Elämässä on isompiakin ongelmia, ja auto on vain materiaa."

 

Tapauksen nainen haluaa pysytellä nimettömänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat