Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autovarkaudet vähentyneet rajusti

Kotimaa
 

Autojen ja muiden moottorikulkuneuvojen varkaudet ovat vähentyneet Suomessa jo pitkään.

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna varastettiin noin 8 000 erilaista moottorikulkuneuvoa, kun 2000-luvun alkupuolella tapauksia oli vuosittain yli 20 000. Autojen tilapäiset käyttövarkaudet ovat vähentyneet vuosina 2009–2012 runsaasta 6 700:sta alle 4 400:n.

Yksi merkittävä syy varkauksien vähenemiselle on ajonestolaite, joka tuli pakolliseksi uusissa autoissa syksyllä 1998.

"Toisaalta huviajelutyyppiset varkaudet ovat vähentyneet jostain syystä paljon. Sellainen ei tunnu kiinnostavan nuoria miehiä enää entiseen tapaan", kertoo Finanssialan keskusliiton johtaja Risto Karhunen.

Poliisihallituksen poliisijohtaja Robin Lardot huomauttaa, että autovarkauksien väheneminen on osa laajempaa ilmiötä, sillä muitakin omaisuusrikoksia tapahtuu aiempaa vähemmän.

Suomessa varastetaan henkilöautoista eniten vanhoja Nissaneita, Mazdoja, Toyotoja, Opeleita ja Saabeja, joissa ei yleensä ole ajonestolaitteita.

"Arvoautoja ei ole viety pariin vuoteen yhtään niin, että käynnistyksenesto olisi ohitettu manipuloimalla", Risto Karhunen sanoo.

Sen sijaan Ruotsissa varastettiin alkuvuonna kolmisenkymmentä BMW:n X5- ja X6-arvoautoa.

"Autonomistajat voivat olla aika rauhassa, kun suhteuttaa autovarkauksien määrän siihen, että Suomessa on yli kolme miljoonaa rekisteröityä henkilöautoa. Kansainvälisesti vertailtuna Suomessa on todella hyvä tilanne", Karhunen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat