Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio on tehnyt pitkän uran Helsingin poliisissa

Kotimaa
 
Jari Aarnio vuonna 1999.
Jari Aarnio vuonna 1999.

1979 Jari Aarnio (s. 1957) aloitti Helsingin poliisilaitoksella järjestyspoliisina. Jo paria vuotta myöhemmin hän siirtyi huumausainerikostutkintaan. Hän eteni nopeasti komisarioksi. Aarniota pidettiin legendaarisen huumekomisario Torsti Koskisen suosikkina. 

1987Aarnio valittiin vuoden poliisiksi.

1995Aarnio palkittiin poliisin ansioristillä.

1996Lehdissä uutisoitiin, että Aarnion kotipihalle heitettiin pommi. Pihalla ollut Aarnio kuuli kolahduksen ja meni tutkimaan asiaa. Hän sai katkaistua sytytyslangan puutarhasaksilla viime tipassa. Pommin lisänä oli käsikranaatti.

 Myöhemmin paljastui, että isku oli osa laajempaa alamaailman kostosarjaa.

1999Aarnio nimitettiin Helsingin huumepoliisin johtoon. "Kymmenen vuotta sitten ei olisi voinut kuvitella, että Viron ja Suomen raja olisi melkein sama kuin Meksikon ja Yhdysvaltojen raja. Meidän lintukoto on yhtäkkiä tällainen mesta, että huumeita voi käydä ostamassa tunnin matkan päässä pilkkahintaan niin paljon kuin rahaa riittää", Aarnio sanoi HS:n haastattelussa nimityksen jälkeen.

2007Nelosen uutiset paljasti, että sisäministeriössä oli käynnissä selvitys Helsingin huumepoliisin toimintatavoista. Poliisiosasto epäili, että poliisit olivat käyneet kauppaa rikollisten kanssa. Epäilyjen mukaan huumejuttuja tutkineet poliisit olisivat mahdollisesti katsoneet rikoksia läpi sormien tietoja saadakseen. Aarnio kommentoi, että yksikön menetelmissä ei ole epäselvyyksiä.

 Valtakunnansyyttäjänvirasto päätti aloittaa asiasta esitutkinnan, ja parikymmentä huumepoliisia jäi sairauslomalle.

 "On mielenkiintoista, että kun olemme nyt puolitoista vuotta erittäin menestyksekkäästi tutkineet järjestäytyneen rikollisuuden aivan ydintekijöiden juttuja, niin nyt jostakin syystä jokin taho haluaa meidät pois tästä pelistä. Tietysti se askarruttaa meitä aika paljon, mikä tällainen taho on", Aarnio kommentoi HS:lle.

 Myöhemmin tiedotustilaisuudessa Aarnio sanoi, että poliisit odottivat saavansa kiitosta tai jopa mitalin viime aikoina paljastamistaan isoista huumeringeistä, mutta "nyt on tullut sangollinen paskaa niskaan".

 "Sairausloma on oikea vaihtoehto kohdallamme. Koemme olevamme yksin sodassa, eikä mistään tule tukea. Siksi emme ole viimeisen päälle työkykyisiä."

2009Aarnio ja kolme hänen alaistaan sekä keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala saivat syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki kiistivät syytteet.

2010Käräjäoikeus antoi tuomionsa helmikuussa. Kaksi Helsingin huumepoliisia sai tuomion tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kumpikin jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

 Aarnion ja Haapalan syytteet hylättiin. Juttu ei edennyt Aarnion osalta hovioikeuteen. Aarnio siirtyi syksyllä turvallisuusalan asiantuntijaksi pörssiyhtiö Elisaan.

2011Aarnio palasi jo alkuvuodesta huumerikosyksikön päälliköksi.

2012Hovioikeus antoi tuomion virkarikosjutussa. Haapala tuomittiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta häntä ei tuomittu rangaistukseen. Kahden huumepoliisin tuomiot tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta pysyivät ennallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat