Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuorotteluvapaan voi saada oltuaan töissä 10 vuotta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

1Vuorotteluvapaalle jäävän on oltava kokoaikainen työntekijä tai hänen työaikansa on oltava yli 75 prosenttia kokoaikaisen työntekijän työajasta.

2Vapaalle jäävän palvelussuhde samaan työnantajaan pitää kestää vähintään 13 kuukautta ennen vuorotteluvapaan alkamista.

3Edellytyksenä on 10 vuoden työhistoria ennen vuorotteluvapaan alkamista. Työvuosiin lasketaan myös hoitovapaa sekä varusmies- ja siviilipalvelusaika. Vuorotteluvapaiden välissä on oltava vähintään viisi työvuotta.

4Vapaa kestää vähintään 90 kalenteripäivää yhtäjaksoisesti ja yhteensä enintään 359 kalenteripäivää. Vapaan voi pitää myös useammassa jaksossa.

5Vuorottelukorvausta maksetaan työuran pituudesta riippuen joko 70 tai 80 prosenttia siitä summasta, jonka vapaalle jäävä saisi työttömänä.

6Sijaiseksi pitäisi palkata ensisijaisesti alle 25-vuotias työtön tai henkilö, joka on ollut 12 kuukautta työttömänä, tai tutkinnon äskettäin suorittanut työtön, jos hänen ammattitaitonsa arvioidaan riittäväksi. Toissijaisesti tulisi palkata sellainen työtön, jonka työnsaannin tarve on suurin, ja jonka työnsaantiedellytysten arvioidaan parantuvan sijaisuuden avulla.

7Vuorotteluvapaalla oli viime vuonna noin 20 600 henkilöä. Keskimäärin korvausta maksettiin vajaalta viideltä kuukaudelta noin 1 200 euroa kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat