Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi teki tutkintapyynnön toimittajien tiedoista Aarnio-tapauksessa

Kotimaa
 

Helsingin poliisilaitos haluaa selvityttää valtakunnansyyttäjällä, kuinka tiedot huumepoliisin päällikköä koskevasta rikostutkinnasta päätyivät Helsingin Sanomille ja Nelosen uutisille.

Helsingin poliisi pyytää selvittämään, mistä ja miten toimittajat ovat saaneet "lähes ajantasaiset ja yksityiskohtaiset tiedot tutkinnasta ja sen etenemisestä".

Helsingin Sanomat ja Nelosen uutiset kertoivat torstaina, että rikosylikomisario Jari Aarniota epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tutkintaa johtavat poliisirikosasioihin erikoistuneet syyttäjät Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.

Aarniolla on poliisilaitoksen johdon mukaan laitoksen täysi tuki, eikä rikostutkinta johda tässä vaiheessa toimenpiteisiin.

Helsingin Sanomat ryhtyi penkomaan tapausta sen jälkeen, kun Aarnion tuntema naishenkilö otti yhteyttä toimitukseen. Prostituoituna työskennellyt nainen on ollut yhteydessä myös sisäministeriöön.

"Katsomme, että Helsingin poliisin tekemä tutkintapyyntö ei ole osoitettu meidän suuntaamme. Kyse on aivan normaalista uutistyöstä. Keskeinen lähde on yksityishenkilö", toteaa Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen. Hän muistuttaa, että toimitusta sitoo tässäkin tapauksessa lähdesuoja.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta kummeksuu tutkintapyyntöä.

"En tiedä sen sisältöä tarkemmin. Odotan mielenkiinnolla, mitä on pyydetty tutkimaan ja millaisia asioita siellä on tiedottamisen osalta katsottu rikotun."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat