Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtakunnallinen bussikortti 22 kaupunkiin

Kotimaa
 

Valtakunnallinen matkakortti alkaa toimia bussiliikenteessä muutaman vuoden kuluttua.

Kaksikymmentäkaksi kaupunkia ja valtio ovat perustaneet osakeyhtiön, joka on solminut Tieto Finland Oy:n kanssa sopimuksen yhteisen lippu- ja maksujärjestelmäpalvelun toteuttamisesta.

Palvelun on määrä valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä.

Bussien jälkeen valtakunnallisen kortin käyttöä on mahdollista laajentaa muuhunkin joukkoliikenteeseen kuten takseihin.

Yhteisen yhtiön osakkaiksi ovat lähteneet kaupungit, joissa valtakunnallinen bussikortti todennäköisesti alkaa toimia ensimmäisenä.

Näitä ovat Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kemi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Salo.

Yhteishanke mahdollistaa yhden matkakortin käytön mukaan liittyneiden kaupunkiseutujen alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näissä kunnissa toimii jatkossa yksi ja sama matkakortti.

"Tällä hetkellä kaupunkiseuduilla on käytössä useita eri toimijoiden maksujärjestelmiä ja matkakortteja. Yhtenäinen matkakorttijärjestelmä helpottaa matkantekoa, matkalippujen hankintaa ja mahdollistaa uusien valtakunnallisten palvelujen syntymisen" hankkeen projektipäällikkö Helge Finnberg Liikennevirastosta kertoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat