Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alun hoitovirhe voi aiheuttaa lisää virheitä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Potilaan hoidon alkuvaiheessa tehty virhe voi aiheuttaa virheitä myös sitä seuraaviin hoitotapahtumiin. Lääkintöneuvos Liisa Toppila sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta kertoo tapauksista, joissa hoitovirheistä on epäilty useita henkilöitä, jotka ovat hoitaneet potilasta eri vaiheissa.

"Pitää muistaa, että hoidot ovat monimutkaisia. Jos vaikka ensihoidossa tehdään virhearvio, sitä ei aina valitettavasti huomata myöhemmissä hoitotapahtumissa", Toppila sanoo.

Hän kommentoi hoitovirheitä yleisellä tasolla.

Poliisi pyytää Valviralta usein tutkintavaiheessa asiantuntijalausuntoa. Sen jälkeen Valvira seuraa asian etenemistä poliisitutkinnassa, syyttäjällä ja tuomioistuimissa. Tuomioistuinten on lähettävä Valviralle tieto, mikäli terveydenhuollon ammattihenkilö on tuomittu vankeusrangaistukseen ammattitoiminnassa tehdystä rikoksesta ja tuomio on lainvoimainen.

"Me seuraamme tapauksia potilasturvallisuuden ja henkilökunnan toiminnan asianmukaisuuden näkökulmasta", Toppila kertoo.

Hänen mukaansa on hyvin harvinaista, että henkilökunta yrittäisi salata hoitovirheen.

"Pääsääntö on se, että jos virhearvio tehdään, se sanotaan ääneen, ja seuraukset pyritään minimoimaan."

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan Suomessa kuolee hoitovirheen seurauksensa vuosittain 700–1 700 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat