Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV: Poliisin salaisessa rekisterissä ehkä kymmeniä nimiä turhaan

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Alexei Nikolsky / AFP
Venäjän presidentin Vladimir Putinin lisäksi poliisin salaiseen epäiltyjen rekisteriin on saattanut päätyä kymmeniä nimiä aiheettomasti.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin lisäksi poliisin salaiseen epäiltyjen rekisteriin on saattanut päätyä kymmeniä nimiä aiheettomasti. Kuva: Alexei Nikolsky / AFP

Valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen epäilee, että poliisin salaiseen epäiltyjen rekisteriin on tehty useita virheitä, kertoo MTV. Hämäläisen mukaan saattaa olla mahdollista, että rekisteriin on merkitty useita kymmeniä henkilöitä väärin tai puutteellisin perustein.

Epäiltyjen rekisteri sisältää poliisin tiedustelu-, tarkkailu-, ja havaintotietoja ihmisistä, joiden epäillään syyllistyneen, syyllistyvän tai myötävaikuttaneen rikokseen, josta voi seurata vankeutta.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi päätyi rekisteriin ilman syytä. Hämäläinen toimii tutkinnanjohtajana asiaa koskevassa esitutkinnassa.

Hämäläisen epäilyksen mukaan rekisterissä on useita kymmeniä nimiä, joita sinne ei pitäisi kuulua, ja useat poliisit ovat tulkinneet myötävaikuttamiskohtaa "liian laveasti".

Rikoksesta epäillään Hämäläisen mukaan noin kymmentä poliisia. Epäiltynä on poliiseja keskusrikospoliisista ja muista laitoksista ja mukana on myös esimiehiä, mutta Hämäläinen täsmentänyt MTV:lle esimiesasemaa tarkemmin.

Rikosnimikkeinä ovat virkavelvollisuuden rikkominen ja henkilörekisteririkos. Hämäläisen mukaan ketään ei ole tällä hetkellä pidätetty virasta.

Presidentti Putinin nimen joutumisesta rekisteriin tiesi MTV:n mukaan yli 30 ihmistä. Hämäläisen mukaan heitä ei vielä epäillä rikoksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat