Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot

Kotimaa
 
Marko Happo
Birgit Palm toi lapsensa Friida (vas.) ja Albert Palmin sunnuntaina Kuopion Kallaveden kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja.
Birgit Palm toi lapsensa Friida (vas.) ja Albert Palmin sunnuntaina Kuopion Kallaveden kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja. Kuva: Marko Happo

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot joulukuun viikonloppuina. Monet lapsesta saakka laulaneet vanhemmat haluavat siirtää perinteen eteenpäin.

Yksi lapsista on varautunut tilaisuuteen dinosauruskirjan kanssa. Toinen haluaa nauttia tunnelmasta tepastelemalla käytävää edestakaisin. Kolmannen vaippaa äiti vaivihkaa nuuhkaisee.

Fakta

Miljoona ihmistä käy laulamassa

 Suomen Lähetysseura ja seurakunnat ovat järjestäneet Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia jo 41 vuotta.

 Lähetysseura painattaa lauluvihkoset ja seurakunnat järjestävät tilaisuudet. Niissä kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaantyölle.

 Seurakunnat järjestävät yli 2 000 kauneimmat joululaulut -tilaisuutta, joihin osallistuu noin miljoona suomalaista.

Perheiden Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutapahtuma on alkamassa Kuopion Kallaveden kirkossa. Kirkko on lähes täynnä lapsiperheitä.

Birgit Palm istuu lastensa Friidan, 6, ja Albertin, 2, kanssa toisella penkkirivillä. Vanhin tytär Beeda, 10, istuu lapsikuorolaisten joukossa.

"Tämä on perinne. Joka vuosi olemme olleet laulamassa joululauluja. Albert on nyt mukana eka kertaa", Palm kertoo.

"Perinteistä muodostuu se joulun tunnelma, ei vain jouluaatosta vaan siitä, mitä tapahtuu ennen joulua. Tänne on hyvä tulla ja täällä on hyvä olla."

Palm itse kävi lapsena vanhempiensa kanssa laulamassa kauneimpia joululauluja samassa kirkossa. Nyt äitinä hän haluaa siirtää saman perinteen omille lapsilleen.

Suomen Lähetysseuran ja evankelisluterilaisten seurakuntien järjestämä Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on yksi kirkkovuoden suosituimmista tapahtumista.

"Lauluista välittyy joulun tunnelma ja joulun mieli. Vanhemmat haluavat siirtää perinnettä seuraaville sukupolville, joten usein koko perhe on tilaisuuksissa mukana. Jotain tunnetta ja perinnettä siinä kosketetaan", arvioi kampanjakoordinaattori Henriika Lindroos Suomen Lähetysseurasta.

Kauneimpia joululauluja on viety myös baareihin, ostoskeskuksiin ja huoltoasemille.

Lauluvihkoon valitut kappaleet ovat vuodesta toiseen samoja perinteisiä joululauluja.

"Suurin osa lauluista on ihmisille ihan hirveän rakkaita. Jos vaikka Sylvian joululaulu tai Varpunen jouluaamuna jätetään pois, siitä syntyy kova kohu ja poru", Lindroos kertoo.

Minna Pölkki HS
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat