Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun menoliikenne jakautuu neljälle päivälle

Kotimaa
 

Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna neljälle päivälle. Vilkkainta on Liikenneviraston arvion mukaan perjantaina ja maanantaina, mutta silloinkaan ei pitäisi syntyä pahoja ruuhkia.

Perjantaina joululiikenne alkaa puoliltapäivin ja ja jatkuu iltakuuteen. Viikonloppuna autoja on erityisesti valtateillä 4 ja 5, mutta kokonaisuutena liikenne on perjantaita ja maanantaita vähäisempää. Maanantai on vilkas koko maassa, ja liikenne painottuu perjantain tapaan puolenpäivän ja iltakuuden välille.

Eniten joululiikennettä on Etelä-Suomen pääteillä: Kolmostiellä Helsingistä Tampereelle, itään johtavalla valtatie 7:llä sekä nelostiellä Lahteen ja edelleen Jyväskylän ja Mikkelin suuntiin.

Isojen kaupunkien liepeille voi muodostua menoliikenteen vilkkaimpina tunteina lyhyitä jonoja. Ajonopeudet eivät kuitenkaan juuri hidastu, jos vain ajokeli on normaali ja onnettomuuksilta vältytään.

Aiempien vuosien tapaan itään menevä raskas liikenne pysähtyy rajalle kilometrien pituiseksi jonoksi. Ne haittaavat myös henkilöautoliikettä.

Ajokeli on ilmatieteenlaitoksen mukaan menoliikenteen aikaan kostea ja mahdollisesti liukas.

Suomen etelä- ja länsiosissa sade tulee vetenä, Pohjois-Karjalan pohjoispuolella lumena.

Paluuliikennekin jakautuu neljälle päivälle.

Vilkkainta on tapanina keskipäivästä iltaseitsemään. Liikenne saattaa silloin ajoittain jonoutua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat