Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Suomessa on vain muutama laskettelurinne auki

Suurin osa Etelä-Suomen hiihtokeskuksista sulki rinteensä, kun vesikeli vei loputkin lumet.

Kotimaa
 
Petri Krook
Tallinnalainen Kelly Sildaru, 11, nautiskeli lauantaina Serena Skin rinteen hyppyristä. Hän on voittanut jo useita freestylen kansainvälisiä kisoja naisten sarjassa. Sildarun perhe oli tullut Suomeen kahden päivän matkalle, jotta Kelly pääsee harjoittelemaan.
Tallinnalainen Kelly Sildaru, 11, nautiskeli lauantaina Serena Skin rinteen hyppyristä. Hän on voittanut jo useita freestylen kansainvälisiä kisoja naisten sarjassa. Sildarun perhe oli tullut Suomeen kahden päivän matkalle, jotta Kelly pääsee harjoittelemaan.

Harmaa taivas tihkui vettä ja lämpömittari vilkutti plus kuutta, mutta se ei haitannut intohimoisimpia laskettelijoita Serena skissä Espoossa lauantaina.

"Sade ei haittaa, lumi on just sopivan pehmeää", iloitsi hyvinkääläinen Niko Länsiö, joka käy rinteessä lähes joka päivä.

Joulunpyhien plussakelit sulattivat lumet useimmista rinteistä Etelä-Suomessa. Uudellamaalla laskemaan pääsee kuitenkin vielä Espoon Serena Skissä ja Porvoon Kokonniemessä.

Muualla Etelä-Suomessa rinteitä on avoinna vain Pälkäneen Sappeella ja Hollolan Messilässä.

Kymmenkunta Etelä-Suomen laskettelukeskusta ilmoitti joulun pyhien jälkeen, että ne sulkevat ainakin vuodenvaihteeseen asti.

Serena skissä on auki yksi rinne.

"Tämähän on normaali Etelä-Suomen talvi, kyllä näihin on totuttu", naureskeli rinnemestari Kari Angeria hiihtohissien valvomokopissa.

Angeria tietää 20 vuoden kokemuksella, miten pidetään yksi rinne auki kelillä kuin kelillä.

"Kun rahat on loppu, sitä oppii kummasti", hän naurahti. "Eikä kausikorttilaisille oikein voi sanoa, että rinne meni kiinni."

"Ei", vastasi helsinkiläinen Lotta Tykkylä, 7, kysymykseen, pilaako vesisade hiihtokoulun.
"Ei", vastasi helsinkiläinen Lotta Tykkylä, 7, kysymykseen, pilaako vesisade hiihtokoulun.

Ensimmäisten pakkaskelien aikaan pitää Angerian mukaan ampua mahdollisimman paljon lunta yhteen rinteeseen. Tänä vuonna lumetus alkoi joulukuun alussa.

"Ihmettelen niitä, jotka avaavat heti neljä viisi rinnettä. He levittävät lumet liian laajalle, ja sitten ne sulavat pois."

Angerian mukaan hänen rinteensä voi näillä keleillä pysyä lumisena vuodenvaihteeseen, jolloin on luvassa jo pientä pakkasta.

"Heti kun on pakkasta, ammutaan lisää lunta."

Lauantaina mäessä kävi satakunta laskijaa. Kunnon talvikelissä välipäivien lauantai vetää Angerian mukaan 300–500 asiakasta.

"Lapsiperheet puuttuvat lähes kokonaan", Angeria sanoi.

Rinteeseen kipusi kuitenkin neljä pientä laskijaa, jotka olivat tulleet hiihtokouluun. Vesisade ei viilentänyt heidän intoaan.

Murtomaahiihtäjät pääsevät Helsingin seudulla nyt lumille vain Kivikon hiihtohallissa, joka onkin ollut joulun jälkeen kovassa käytössä.

Helsingin Paloheinässä latuja ei ole tänä syksynä vielä ollut. Alueella on viime päivinä nähty lähinnä golfaajia ja rullasuksilla hiihtäjiä. Paloheinässä on jo peruttu hiihtokursseja, joiden piti alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

Vantaan Hakunilassa oli aiemmin joulukuussa latuja, muttei enää.

Sääennusteen mukaan on mahdollista, että alkavalla viikolla saadaan jonkin verran pakkasta ja lunta.

Etelä- ja Keski-Suomeen saadaan pikkupakkasta vasta vuodenvaihteen jälkeen ja kunnollisempaa talvikeliä aikaisintaan loppiaiseksi.

Soittokierros hiihtokeskuksiin paljasti, että siellä täällä on lumetettuja ladunpätkiä auki, mutta kunnolla hiihtämään pääsee nyt Oulun ja Sotkamon korkeudella ja sen pohjoispuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat