Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähijunien liikennöinti Karjaalle ja Inkooseen vaarassa loppua

Kotimaa
 

Karjaan ja Inkoon lähijunaliikenne uhkaa loppua kokonaan.

VR on keskustellut junaliikenteen karsimisesta molempien kuntien päättäjien kanssa. Lopullinen ratkaisu Y-junan reitin mahdollisesta typistämisestä tapahtuu liikenne- ja viestintäministeriössä. Uudeksi pääteasemaksi jäisi Siuntio. Asiasta kertoi Västra Nyland -lehti.

VR-Yhtymä perustelee muutosta matkustajamäärien vähäisyydellä sekä jatkuvilla ongelmilla yksiraiteisella rantaradan osuudella. "Kohtaamispaikkoja on vähän. Jos jollekin junalle tulee ongelmia, koko liikenne kärsii", kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen sanoo.

Matkustajamäärät ovat vähäisiä. Inkoosta kulkee päivittäin keskimäärin 75 ihmistä junalla. "Suuri osa lähiliikenteen matkustajista kulkee busseilla", Vanhanen sanoo.

Karjaalta nousevista matkustajista kolme neljäsosaa käyttää jo nyt kaukojunia.

Matkalippujen hintaero lähiliikenteen ja esimerkiksi IC-junien välillä on kuitenkin huima. Vanhanen arvioi, että lipunhinnoista voidaan löytää ratkaisuja, jotka tukevat lähiliikennettä.

Koska Y-junien tappiollinen matkustajaliikenne on liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikennettä, ratkaisu tapahtuu ministeriön päässä. Liikennöinti voi olla katkolla tammikuun aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat