Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus pidensi vanhenemisaikaa Aarnion tietovuotoepäilyssä

Kotimaa
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Jari Aarnio vangitsemisoikeudenkäynnissä Helsingissä marraskuussa.
Jari Aarnio vangitsemisoikeudenkäynnissä Helsingissä marraskuussa. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on pidentänyt vanhenemisaikaa Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota koskevassa tietovuotoasiassa. Aarnion epäillään vuotaneen ulkopuolisille poliisin tietolähteen nimen sekä tiedon siitä, että eräässä operaatiossa käytettiin peitetoimintaa.

Tietovuodon epäillään tapahtuneen jo keväällä 2009, joten se olisi vanhentunut huhtikuun alussa. Tutkintaa johtava syyttäjäkaksikko lähti hakemaan pidennystä vanhenemisaikaan.

"Tämä epäily on niin vakava asia, että siitä on lähdetty hakemaan syytteen vanhenemisen estämistä", sanoi tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto viikko sitten, kun käräjäoikeus käsitteli asiaa istunnossaan.

Käräjäoikeuden mukaan tutkinnajohtajien esittämät seikat täyttävät laissa asetetun edellytyksen sille, että asialla erittäin tärkeä yleinen merkitys.

"Käräjäoikeus painottaa sitä, että tällä ratkaisulla ei oteta kantaa siihen, onko Aarnio syyllistynyt mahdollisesti johonkin rikokseen", oikeus korosti.

Jutussa oli epäiltynä Aarnion lisäksi kaksi hänen alaistaan. Heidän osaltaan oikeus ei suostunut pidentämään määräaikaa.

Oikeus arvioi, että alaisiin kohdistetut epäilyt ovat huomattavan epämääräisiä. Heidän osaltaan ei ole kyse sellaisesta epäilystä, jota voitaisiin pitää erityisen vakavana, oikeus perusteli.

Aarnion osalta tapausta tutkitaan virkasalaisuuden rikkomisena.

Käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona myös Aarnion vaatimusta päästä vapaaksi neljä kuukautta kestäneestä tutkintavankeudesta.

Aarniota epäillään muun muassa törkeistä huumerikoksista, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat