Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina hyväksyi kriisin nostattaneen sopimuksen

Kotimaa
 

Ukraina otti perjantaina askeleen lähemmäs EU:ta allekirjoittamalla unionin kanssa poliittista yhteistyötä tiivistävän sopimuksen.

Brysselissä tapahtunut allekirjoitustilaisuus oli vahvasti symbolinen, koska assosiaatiosopimus oli keskeinen syy mielenosoitusten alkamiseen viime syksynä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy sanoi, että sopimus tuo ukrainalaisia lähemmäs eurooppalaista elämäntapaa.

Kriisi sai alkunsa viime marraskuussa, kun maan presidentti Viktor Janukovyts {cech yllättäen käänsi selkänsä Euroopan unionille ja kieltäytyi allekirjoittamasta unionin kanssa kauan pedattua assosiaatiosopimusta.

EU ja Ukraina allekirjoittivat suhteita tiivistävästä assosiaatiosopimuksesta perjantaina vain poliittiset osiot.

Käytännössä se tarkoitti kolmea osaa seitsenosaisesta sopimuksesta.

Poliittiset osiot käsittelevät muun muassa demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, hyvää hallintoa, poliittisen vuoropuhelun järjestämistä EU:n ja Ukrainan välillä sekä sitä, miten suhteita käytännössä hoidetaan.

Sopimuksen vapaakauppaa käsittelevät osat kirjoitetaan vasta huhtikuussa pidettävien presidentinvaalien jälkeen.

EU on kuitenkin jo luvannut yksipuolisesti helpottaa Ukrainan taloudellista tilannetta poistamalla tullimaksuja muun muassa maataloustuotteilta ja tekstiileiltä.

Virve Kähkönen HS
Bryssel

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat