Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ajatus sodasta palasi mieleen

Kotimaa
 
 Pipsa Palttala
Kalle Kultala Lehtikuva
Noottikriisi alkoi 1961, kun Neuvostoliitto esitti presidentti Urho Kekkosen Yhdysvaltain matkan aikana yya-sopimukseen liittyviä konsultaatioita. Rafael Seppälä (vas.), Max Jakobson, Kekkonen ja Ahti Karjalainen tutkivat Havaijilla Neuvostoliiton noottia.
Noottikriisi alkoi 1961, kun Neuvostoliitto esitti presidentti Urho Kekkosen Yhdysvaltain matkan aikana yya-sopimukseen liittyviä konsultaatioita. Rafael Seppälä (vas.), Max Jakobson, Kekkonen ja Ahti Karjalainen tutkivat Havaijilla Neuvostoliiton noottia. Kuva: Kalle Kultala Lehtikuva

Helmi Hirvonen, 88

"Olin palaamassa Norjasta laivalla Tukholman kautta Suomeen. Tulin sieltä lännestä ja mietin, että mikähän Suomessa odottaa. Ruotsinkin lehdissä siitä noottiasiasta kirjoiteltiin. Tilanne oli jännittynyt. Ajateltiin, että joko taas. Monilla oli sota tuoreessa muistissa.

Kyllä minuakin pelotti. Suomalainen yhteiskunta oli 1960-luvulla suuntautunut eteenpäin, paljon rakennettiin ja sodan vaurioita korjattiin. Ikäluokkani, vuonna 1926 syntyneet, olivat viimeisiä sotaan kutsuttuja.

Noottikriisistä tulee mieleen presidentti Urho Kekkosen kiipeäminen palmuun. Kekkoseen kyllä luotettiin. Ajateltiin, että kyllä se osaa neuvotella."

Helmi Hirvonen
Helmi Hirvonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat