Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvasta koulusta löytyy oppilaille omat tietokoneet

Kotimaa
 

Suomen peruskouluissa on käytössä keskimäärin kolme tietokonetta kymmentä oppilasta kohden, kertoo Kuntaliiton keskiviikkona julkaisema tietotekniikkakartoitus. Tietokoneiksi laskettiin pöytäkoneet, kannettavat tietokoneet ja taulutietokoneet.

Kuntaliitto toteutti peruskouluille ja lukioille suunnatun tietotekniikkakartoituksen nyt ensimmäistä kertaa. Siihen vastasi 152 Manner-Suomen kuntaa viime vuoden loppupuolella.

Selvityksen mukaan joka kymmenennessä kunnassa peruskoulun oppilaille on hankittu henkilökohtaisia tietokoneita.

"Jos kaikille Suomen peruskoulujen ja lukion oppilaille ja opettajille hankittaisiin omat tietokoneet, lasku olisi yhteensä yli 300 miljoonaa", kertoo Kuntaliiton erityisasiantuntija Kurt Torsell.

Vaikka älypuhelimet ja taulutietokoneet ovat yleistyneet nopeasti arkikäytössä, koulujen opetuskäyttöön niitä on selvityksen mukaan hankittu suhteellisen vähän. Esimerkiksi taulutietokoneita on Suomen kouluissa keskimäärin yksi kolmeakymmentä oppilasta kohden.

Oppilaiden omien tietokoneiden käyttäminen opetuksessa ei ole selvityksen mukaan vielä kovin yleistä.

"Voisin kuvitella entisenä opettajana, että kouluissa hieman arastellaan oppilaiden omien välineiden käyttöä monista syistä. Vastaan voi tulla vastuukysymyksiä esimerkiksi silloin, jos oppilaan tietokone rikkoutuisi opetuksessa. Toisaalta tähän liittyy kysymyksiä eriarvoisuudesta. Miten menetellään, jos toisella on todella hienot vempaimet ja toisella ei?" Torsell pohtii.

Useammassa kuin joka toisessa koulussa on käytössä sähköinen oppimisympäristö, jonka avulla tietoa voidaan opetuksessa käsitellä sähköisessä muodossa.

Yhdeksällä koululla kymmenestä on käytössä koulun ja kodin välinen sähköinen viestintäjärjestelmä.

Kuntaliiton mukaan opetushenkilökunnan osaamiseen pitää kiinnittää huomiota, jotta tieto- ja viestintätekniikasta tulisi luonteva osa opetusta. "Vaikka kouluttaminen on työnantajan vastuulla, myös valtiolta pitäisi saada siihen apua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat