Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parvekkeella saa grillata kiellosta huolimatta

Yhä useampi taloyhtiö on luopunut grillaamiskiellosta. Nyt korostetaan turvallisuusohjeiden noudattamista.

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Yhä useampi taloyhtiö on viime aikoina luopunut yleisestä grillaamiskiellosta ja siirtynyt korostamaan turvallisuusohjeita.
Yhä useampi taloyhtiö on viime aikoina luopunut yleisestä grillaamiskiellosta ja siirtynyt korostamaan turvallisuusohjeita. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Grillaaminen on sallittua kerrostalon parvekkeella, kunhan turvallisuusohjeita noudatetaan huolella. Myös niissä taloissa, joissa taloyhtiö kieltää grillaamisen, saa grillata, jos ei aiheuta häiriötä muille.

"Käytännössä asia on näin, koska taloyhtiö ei voi puuttua kenenkään grillaamiseen. Jos grillaat turvaohjeita noudattaen, se on sallittua. Taloyhtiö voi puuttua siihen vain, jos se pystyy osoittamaan, että grillaaminen on turvallisuusriski", sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm.

Yhä useampi taloyhtiö on viime aikoina luopunut yleisestä grillaamiskiellosta ja siirtynyt korostamaan turvallisuusohjeita.

"Hyvin monen taloyhtiön järjestyssäännöistä tämä kielto yhä löytyy, mutta yhä enemmän niitä poistetaan. Ihmiset ovat tietoisia oikeuksistaan, ja nettikeskustelut käyvät vilkkaina. Siksi sääntöjä muutetaan", Furuhjelm kertoo.

Parvekkeella saa Furuhjelmin mukaan käyttää sähkögrilliä, kaasugrilliä ja periaatteessa jopa hiiligrilliä. Vain avotulen teko on kielletty.

Ylitarkastaja Jarkko Häyrinen sisäministeriön pelastusosastolta tyytyisi parvekkeella sähkögrilliin.

"Hiiligrilli ei ole mitenkään kerrostaloasuntoon sopiva, ja kaasugrillikin tarvitsee tilan, joka tuulettuu tarpeeksi hyvin", Häyrinen sanoo.

Grillaamista parvekkeella ei voi kokonaan kieltää, mutta Häyrinen itse harkitsisi tarkkaan ennen kuin ryhtyisi grillaamaan millään välineellä.

"Ihan talorauhan vuoksi kannattaa ensin katsoa ympärilleen ja harkita. Grillin katku leviää helposti parvekkeelta toiselle. Paras grillauspaikka on ehdottomasti pihalla, jos sieltä löytyy varta vasten tehty grillikatos", Häyrinen suosittelee.

Grilleistä alkunsa saavia tulipaloja syttyy hyvin vähän. Vaarallisimpia lienevät kertakäyttögrillit, jotka vapun aikaan usein sytyttävät roskispaloja. Palaneet hiilet saa nakata roskikseen vasta parin päivän päästä.

"Kertakäyttöinen hiiligrilli palaa alkuun hyvin isolla liekillä, joten pitää myös katsoa tarkkaan, millaisella alustalla sitä käyttää. Parvekkeella ei missään nimessä", Häyrinen korostaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat