Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veera-delfiinin raskaus linjaa delfinaarion tulevaisuutta

Kotimaa
 

Veera-delfiinin tiineys ei ole pieni asia Särkänniemen delfinaariolle. Se osaltaan linjaa laitoksen tulevaisuutta, jos synnytys syksyllä onnistuu ja poikanen jää henkiin. Usein ei jää.

Veera on seitsemättä kertaa tiineenä. Se, mikä erottaa tämän kerran edellisistä, on isä Leevi, joka on ensi kertaa asialla.

Jää nähtäväksi, mikä vaikutus eri geeneillä on. Onnistumisprosentti delfinaarioissa on noin 40.

"Me toivomme, että se jää henkiin. Se on inhimillisesti katsoen ykköstoive", Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä sanoo.

Jo viisikon turvin delfinaario toimii vielä kymmeniä vuosia. Vanhin eurooppalaisessa delfinaariossa elävä delfiini on saksalainen 53-vuotias delfiini.

Tuodaanko delfiinejä joskus Tampereelle lisää?

"Laki ei estä delfiinien tuomista, edes merestä, mutta olemme sitoutuneet, että emme tuo enää merestä. Delfinaarioiden kesken on yleistä, että niitä siirretään keskenään, jotta geneettinen jatkuvuus säilyy."

Mikä sitten on Särkänniemen delfinaarion tulevaisuus?

"Jos mennään 30 vuotta eteenpäin ja delfiinejä olisi enää kaksi tai yksi, niin se ei ole enää lauma. Jäljelle jäänyttä ei välttämättä voi siirtää. Siinä vaiheessa pitää olla uusia eläimiä. Nämä eivät tule jäämään lajinsa viimeisiksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat