Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verotus hämmentää ulkomailta olutta tilaavia

Kotimaa
 

Oluen tilaaminen ulkomailta Suomeen verkkosivujen välityksellä on lisääntynyt. Olutta tilataan ulkomaalaisten panimoiden omilta sivuilta ja erityisesti oluen myyntiin erikoistuneista nettikaupoista.

Tilaajia hämmentää kuitenkin se, pitäisikö tilaajan maksaa kotimaassa veroja oluesta. Verottajan mielestä iso osa tilaajista jättää verot maksamatta tietoisesti.

Oluesta maksettava valmisvero jää joko myyjän tai tilaajan maksettavaksi. Myyjän kuuluu maksaa valmistevero, jos se järjestää oluen kuljetuksen tilaajalle.

Jos kuljetuksen järjestäjä on tilaaja, valmistevero lankeaa hänen maksettavakseen. Soppaa hämmentävät joidenkin myyjien epäselvät verkkosivut, jotka ovat verottajan mielestä tarkoituksellisen harhaanjohtavat.

"On tilanteita, joissa verkkokauppa antaa ymmärtää, että se on etämyyjä ja maksaa kuljetuksen. Verkkosivuilla on kuitenkin vain epämääräinen linkki kuljetusyhtiön sivuille, jolloin tilaaja joutuu tekemään sopimuksen kuljetusyrityksen kanssa. Kyse ei ole siis aidosta etämyynnistä", sanoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullista.

Raitolahden mukaan Suomeen tilatut oluterät ovat varsin pieniä. Esimerkiksi lavan kokoiset tilaukset ovat hyvin poikkeuksellisia. Tulli avaa joitakin lähetyksiä. Jos tullissa todetaan, että tilauksesta ei ole maksettu vaadittua veroa, tilaajalle lähetetään yleensä perään maksuvaatimus.

"Olennaista on, että koko kuvio on järjestetty niin, ettei kukaan tule veroja maksamaan Suomeen. Useimmat tilaajat suhtautuvat asiaan välinpitämättömästi."

Verojen maksaminen vaatiikin viitseliäisyyttä. Ensin tilaajan olisi maksettava valmistevero Suomeen, ja sen jälkeen hänen pitäisi hakea myyntimaassa maksettu vero takaisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat