Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomelta puoli miljoonaa euroa Ukrainan uhreille

Kotimaa
 
Suurlähettiläs Arja Makkonen: Ukrainaan ei saa lähettää ”Troijan hevosia”
Suurlähettiläs Arja Makkonen: Ukrainaan ei saa lähettää ”Troijan hevosia”
Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Arja Makkonen kertoi perjantaina HS:n Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä näkemyksiään Ukrainan kriisistä ja rauhanmahdollisuuksista.

Humanitäärinen kriisi Itä-Ukrainassa pahenee päivä päivältä, vaikka alueelle on saatu toimitettua apua. YK:n arvion mukaan Donetskin ja Luhanskin alueilta ja niiden lähikaupungeista pakenee 1 200 henkeä päivittäin.

"Siviiliväestön kannalta tilanne on todella ikävä", sanoo Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Arja Makkonen.

Suomi ilmoitti perjantaina antavansa Ukrainan kriisin uhrien auttamiseen 500 000 euroa. Päähuomion avustusoperaatioista on kuitenkin saanut venäläisrekkojen saattue.

Makkonen ei ihmettele ukrainalaisten epäluuloa venäläisrekkoja kohtaan. "Ukrainalaiset haluavat olla viimeisen päälle varmoja siitä, että kyse on humanitäärisestä avusta, ei mistään muusta."

Makkonen on itse käynyt viimeksi tutustumassa Ukrainan sisäisten pakolaisten tilanteeseen Lounais- ja Länsi-Ukrainassa. "Alueella oli myös tuhansia Krimiltä paenneita tataareja, joista osa on kuitenkin jo palannut Krimille."

Pakolaiset majoittuvat sukulaisten luona, hotelleissa, sanatorioissa ja kouluissa. "Nyt, kun koulut alkavat, pitäisi lapsille saada järjestettyä koulu."

Elokuun puolivälissä Ukrainan sisäisiä pakolaisia oli YK-raportin mukaan 155 800. Venäjälle on ilmoittanut lähteneensä 188 000 ukrainalaista.

"Venäjän käyttämä luku Venäjälle paenneista on huomattavasti suurempi, 740 000. On kuitenkin muistettava, että Venäjällä käy töissä miljoonia ukrainalaisia. Moni on todennäköisesti jäänyt pahimman kriisin ajaksi Venäjälle sukulaisten tai tuttujen luokse."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat