Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppa yrittää torjua Isisiin liittymistä

Kotimaa
 

Moni Euroopan valtio on ryhtynyt torjumaan Isisin laajenemista. Uudet, kovemmat keinot vaativat usein lakiuudistusta.

SuomiEduskunnassa halutaan selvittää keinoja Lähi-idästä palaavien taistelijoiden maahantulon estämiseksi. Myös passin pois ottaminen on noussut keskusteluun. Nykyinen laki antaa suojelupoliisille mahdollisuuden tarkkailla konfliktialueille matkustavia. Paikalliset viranomaiset pyrkivät ehkäisemään radikalisoitumista ennalta.

Norja

Norjassa pohditaan, voisivatko vapaaehtoisesti ulkomaille aseellisiin taisteluihin lähtevät norjalaiset menettää kansalaisuutensa. Lakiuudistus saattaisi olla ongelmallinen: Norjan kansalaisuuden saadakseen on useimmiten luovuttava aiemmasta kansalaisuudesta, ja kansainväliset sopimukset kieltävät tekemästä ihmistä valtiottomaksi.

Britannia

Pääministeri David Cameron on esittänyt uusia viranomaisvaltuuksia taisteluista palaavien brittien pysäyttämiseksi. BBC:n mukaan Cameron on ehdottanut poliisille oikeutta takavarikoida terrorismista epäiltyjen passit Britannian rajalla. Lisäksi hän on vaatinut lentoyhtiöiltä tarkempia tietoja konfliktialueille matkustavista ihmisistä.

Saksa

Saksa kielsi viime perjantaina kaikenlaisen Isisin tukemisen. Sisäministeriö toivoo, että kiellolla on pelotevaikutus. Isisin tukemisesta – esimerkiksi sen merkkien kantamisesta tai videoiden levittämisestä – voi joutua kahdeksi vuodeksi vankilaan. Saksan turvallisuuspalvelun mukaan kesäkuun loppuun mennessä 378 ihmistä oli lähtenyt "islamistisin" syin kohti Syyriaa. Der Spiegel -lehden mukaan Saksan valtionsyyttäjä varoitti maanantaina, että oikeuslaitoksen resurssit saattavat loppua Isis-kiellon takia nostettujen syytteiden käsittelyssä nopeasti.

Ranska

Ranskassa esiteltiin heinäkuussa laki, jonka nojalla viranomaiset voisivat estää epäiltyjä ääriliikkeiden jäseniä matkustamasta ulkomaille. Laaja terrorisminvastainen laki sallisi viranomaisten myös sulkea terrorismia ylistäviä verkkosivuja ilman oikeuden päätöstä.

Hollanti

Oikeusministeri Ivo Opstelten esitti elokuussa Hollannin parlamentille passien riistämistä ulkomaille taistelemaan lähteviltä hollantilaisilta. Toimenpide koskisi vain Hollannin ja jonkin muun maan kaksoiskansalaisia. "Ketään ei pitäisi jättää valtiotta", Opstelten totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat