Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isisin lupaukset tehoavat tyytymättömiin nuoriin

Kotimaa
 

Ruotsiin kohdistuu turvallisuuspoliisi Säpon mukaan monia Euroopan maita suurempi ääri-islamilaisen terrori-iskun uhka. Syyskuun alussa Säpo kertoi torjuneensa kaksi suunniteltua iskua.

Huomio kiinnittyy Euroopassa nyt taistelijoihin, jotka matkustavat Irakiin ja Syyriaan. Säpon mukaan Ruotsille ovat suurempana uhkana kotimaiset radikaalit.

Isisin riveihin päätyneistä taistelijoista vain murto-osa on täydellä sydämellä mukana uskonsodassa, selittää politiikantutkija ja aktivisti Rami al-Mudafar Folke Bernadotte -akatemiasta.

"Monilla radikalisoituneilla ulkomaalaisilla on jihadistien taistelusta romantisoitu kuva, joka murtuu pian heidän saavuttuaan sota-alueelle."

Suuri osa jatkaa taistelua joko muista syistä tai pakotettuna, sillä ulospääsyä ei ole.

Ulkomaalaisia vetää Isisiin lupaus, joka puhuttelee tyytymätöntä musliminuorisoa.

"Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi sanoo tavoittelevansa muslimeille ihmisarvoista ja kunniallista elämää. Monet lähtijät varmasti katsovat kaipaavansa sellaista", Mudafar sanoo.

Mudafar huomauttaa, että Isisiin arvioidaan liittyneen pitkälti yli 10 000 ulkomaalaista taistelijaa, joista yli 2 000 on Länsi-Euroopasta ja vain sata Yhdysvalloista.

"Yhdysvallat on rakentunut maahanmuuton varaan. Siellä tulijoiden on helppo löytää paikkansa. Euroopassa maahanmuutto alkoi oikeastaan vasta toisen maailmansodan jälkeen. Maahanmuuttajien sulautuminen eurooppalaiseen yhteiskuntaan on ollut melko olematonta."

Ruotsissa ongelmasta kertovat terroriuhat ja maahanmuuttajalähiöiden levottomuudet. Maahanmuuttovastaiset ruotsidemokraatit kasvattivatkin roimasti kannatustaan sunnuntain vaaleissa.

"Ruotsidemokraattien ajatus on, että integrointipolitiikasta on päästävä kokonaan eroon. Osa äänestäjistä on samaa mieltä", Mudafar toteaa.

"Sanoisin, että kotouttamispolitiikka on epäonnistunut Ruotsissa noin 25-prosenttisesti. Siinä on ainakin 75 prosenttia hyvää. Epäonnistunutta neljännestä pitää kehittää ja uudistaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat