Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyriassa on kuollut jopa kuusi Suomesta lähtenyttä

Kotimaa
 
Pakokauhua Turkin rajalla – kurdit pakenevat Isisiä
Pakokauhua Turkin rajalla – kurdit pakenevat Isisiä
Tuhannet Syyrian kurdit pakenevat jalkaisin terroristijärjestö Isisin joukkoja. Isisin taistelijat ovat vallaneet kyliä Syyrian pohjoisosassa viime päivinä. Turkin armeijan joukot päästivät loppuviikolla pakenijoita Dikmetasin kylään Turkin puolelle. Turkki on pitänyt Syyrian vastaista rajaa auki konfliktin aikana, mutta viime aikoina Turkkia on arvosteltu siitä, että rajan yli virtaa myös ulkomaalaisia jihadisteja Isisin joukkoihin.

Suomesta on lähtenyt Syyriaan sotimaan jo yli 50 ihmistä. HS:n tiedon mukaan joka kymmenes heistä on kuollut taisteluissa.

Suomalaiset viranomaiset eivät vahvista lukuja, koska sekavista taisteluista ei saada virallisia tietoja. Julkisuudessa Suojelupoliisi on arvioinut lähtijöiden määrää varovaisesti, eikä Supo kommentoi kaatuneita.

"Mikään viranomainen ei ole siinä asemassa, että pystyisi vahvistamaan tietoja", sanoo ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Suojelupoliisista.

"Suojelupoliisi arvioi, että Syyriaan on matkustanut yli 40. Niistä valtaosa osallistuu tai pyrkii osallistumaan väkivaltaiseen toimintaan. Julkisuudessa esiintyy tietoja, että siellä olisi kuollut suomalaisia. Saatujen tietojen luotettavuutta on vaikea arvioida."

AMMAR ABDULLAH / REUTERS
Kapinallistaistelija suojautui tulitukselta Syyrian Aleppon lähistöllä 16. syyskuuta.
Kapinallistaistelija suojautui tulitukselta Syyrian Aleppon lähistöllä 16. syyskuuta.

HS:n tiedon mukaan viranomaisten tiedossa olisi nyt 43 miestä tai naista, jotka ovat lähteneet Suomesta Syyriaan sotimaan. Lähteneiden todellinen määrä on kuitenkin neljänneksen isompi. Syyriassa on arviolta kymmenkunta suomalaistaustaista taistelijaa, joiden nimet eivät ole tiedossa.

HS:n tiedon mukaan Suomesta lähteneistä on kaatunut viisi tai kuusi. Taisteluissa haavoittuneiden suomalaisten määrää ei tiedetä. Yleensä sodissa on haavoittuneita kuitenkin enemmän kuin kuolleita.

Syyriaan lähteneet ovat etnisesti kirjava ryhmä. Joukossa on peräti 17 erilaista etnistä taustaa. Enemmistö heistä eli kolme neljäsosaa on Suomen kansalaisia. Naisia on lähtenyt alle kymmenen.

Tyypillinen reitti Suomesta Syyrian sotatoimialueelle kulkee Turkin kautta.

Viranomaisilla ei ole tietoa siitä, että Syyriassa kuolleita olisi tuotu Suomeen haudattavaksi.

Avaa aikajana koko ruudulle

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat