Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aluehallintoviraston virkamies kiistää, että blogit olisivat estäneet tapahtuman anniskeluluvan

"Kukin saa kirjoittaa mitä haluaa"

Kotimaa
 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) ylitarkastaja Jarmo Oresmaa on paljon kohua herättäneen viskipäätöksen takana. Oresmaa kiistää, että yksityisten blogistien kirjoitukset Olut & viskiexposta olisivat estäneet tapahtuman anniskeluluvan saannin.

Tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman sanoi lauantaina Helsingin Sanomille, että anniskeluluvan yhtenä ehtona oli se, että blogistien kirjoituksista siivotaan viski-sanat pois, kun niissä viitataan tapahtumaan.

Tapahtumaa ei saanut markkinoida olut- ja viskitapahtumana, vaan pelkästään oluttapahtumana. Nyt Oresmaa sanoo, että lupien saamisen esteenä oli vain tapahtuman markkinointinimi, jota voidaan pitää väkevien mainontana.

Mushimalt-blogin kirjoittaja Nikolas ja Jaskankaljat-blogin pitäjä Jaakko Matikainen ovat yhtä mieltä siitä, että elleivät he olisi muuttaneet blogejaan, ei tapahtumalle olisi myönnetty anniskelulupaa.

Oresmaan mukaan kansalaiset saavat kuitenkin kirjoittaa vapaasti.

"Yksittäisten henkilöiden toimintaa tässä ei ole estetty. Kukin kirjoittaa miten haluaa", Oresmaa sanoo.

Helsingin Sanomilla on hallussaan sähköpostikirjeenvaihtoa, josta käy ilmi, että aluehallintovirasto pitää blogeja tapahtuman laittomana mainontana. Kirjeessä avi vaatii asiasta selvitystä tapahtuman järjestäjältä, vaikka blogeilla ja järjestäjällä ei ole mitään tekemistä keskenään.

Mikki Nyman vaihtoi kirjeenvaihdon jälkeen tapahtuman nimeksi Olutexpo Finland 2014, ja otti perjantaina yhteyttä blogisteihin ja pyysi näitä poistamaan viittaukset viskiin.

"Sinänsä jos joku ulkopuolinen kirjoittaa jostain yrittäjästä, niin se ei ole suoranainen este toiminnalle", Oresmaa sanoo.

"Sinänsä, että olisi estetty sitä luvan saamista, niin sitä ei ole tapahtunut. Voi olla, että sellainen käsitys on jäänyt, mutta se ei ole ollut tarkoitus. On pyritty vain väkevien alkoholijuomien mainontaa selvittämään, että mikä siinä on ollut ajatus."

Lopputulokseen Oresmaa on tyytyväinen. Hänen näkemyksensä on, että asia ratkesi yhteisymmärryksessä.

"Yrittäjä oli tyytyväinen ja niin edespäin."

Oresmaa pohtii, että tuleva alkoholilainmuutos on herättänyt ihmisissä huolta, mikä näkyy reagointina.

"Vaikea sanoa virkamiehenä, mutta onko esillä ollut lakimuutos, Laitilan Kukko-oluen ja Koffin mainostölkkien peittäminen aiheuttaneet kansalaisissa huolta, että heitä jollain tavalla liiallisesti estettäisiin", Oresmaa sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat