Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

#viski mainittiin Twitterissä joka neljäs sekunti

Kotimaa
 

Viskikohun kuohuessa viikonloppuna Suomessa keskusteltiin viskistä enemmän kuin todennäköisesti koskaan.

Kohun kuumimpina hetkinä, viitisen tuntia Helsingin Sanomien julkaistua uutisen aluehallintoviraston ja viskibloggaajien välisestä sotkusta, Twitterissä julkaistiin aiheeseen liittyvä kommentti useammin kuin joka neljäs sekunti.

Asia selviää, kun tutkii tilastoja Twitterissä keskustelun ryhmittämiseen käytettävien hashtagien eli avainsanojen käytöstä. Hashtagia #viski käytettiin lauantai-iltana enimmillään 900 kertaa tunnissa eli keskimäärin joka neljäs sekunti. Vuorokauden aikana #viski mainittiin 9000 kertaa.

Keskustelun ytimen muodostivat twiitit, joissa yksityiset henkilöt kertoivat viskikohun innoittamina omista lempiviskeistään.

Muita keskustelussa käytettyjä hashtageja olivat #aluehallintovirasto (1700 mainintaa vuorokaudessa) ja #viskigate (3100 mainintaa).

Todellisuudessa keskustelu oli huomattavasti tätäkin kiivaampaa, sillä hashtageja käytetään vain murto-osassa twitter-kommenteista. Todennäköisesti pelkästään Twitterissä viskikohua puitiin kymmenissätuhansissa letkautuksissa.

Twitterissä käytävään julkiseen irvailuun osallistui myös suuri joukko tunnettuja poliitikkoja.

Suomessa huomattavasti Twitteriä suositummassa sosiaalisessa mediassa, Facebookissa, julkisesti tapausta kommentoivat avoimesti luettavissa olevissa päivityksissä muun muassa kokoomuslaiset kansanedustaja Lasse Männistö ja Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki . Itsekin hiljattain mediakohun kohteena ollut Männistö vaihtoi jopa Facebook-profiilinsa otsikkokuvan viskiaiheiseksi.

Sunnuntaina keskusteluun osallistuivat jo perinteiset mediat.

Markkinointi ja mainonta -lehdessä päätoimittaja Reijo Ruokanen piti blogeihin liittyvää viskikohua jatkona vanhoille tapauksille, joissa Valvira on koettanut suitsia sanomalehtien viina- ja sikariarvosteluita.

MTV3:n uutispäällikkö Ilkka Ahtiainen arvioi, että pitkälti kyse on isosta metelistä varsin pienestä asiasta. "Silti viskikohussa on pointtinsa. Nyt kun päättäjätkin ovat heränneet suomalaisen sääntelykulttuurin epäkohtiin ja valtakunnassa on käynnissä suorastaan byrokratian karsimistalkoot, tärkeät asiat pitäisi erottaa vähemmän tärkeistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat