Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisen epäillään ajaneen tahallaan päin bussia

Rautavaaran turma-autoa kuljettanut nainen ja mies riitelivät bussissa ennen kolaria

Kotimaa
 
Poliisi: Rautavaaran turma-auton kuljettaja riiteli avopuolisonsa kanssa bussissa
Poliisi: Rautavaaran turma-auton kuljettaja riiteli avopuolisonsa kanssa bussissa
Rautavaaran tapauksen tutkinnanjohtajan rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan neljä ihmishenkeä vaatinutta kolaria edelsi naisen ja bussissa matkustaneen avopuolison riita. Toimittaja: Mark Autio

Neljä ihmishenkeä sunnuntai-iltana vaatinutta kolaria edelsi turma-autoa kuljettaneen naisen ja bussissa matkustaneen avopuolison riita, kertoi poliisi tiedotustilaisuudessa maanantaina. Ilta-Sanomien mukaan riita liittyi lastenhoitoon.

Poliisi epäilee henkilöautoa ajaneen naisen ajaneen tahallaan päin bussia.

Henkilöauton kyydissä oli naisen lisäksi kolme alle kouluikäistä lasta, jotka olivat turvaistuimissa.

Heistä kaksi vanhinta oli tyttöjä ja nuorin poika, iältään 1-, 2- ja 6-vuotiaita.  Kahden nuorimman lapsen yli 40-vuotias isä oli bussin kyydissä.

Rikoskomisario Heikki Mansikka-aho kertoi maanantaina, että nainen oli ensin pysäyttänyt bussin normaalisti pysäkille. Sen jälkeen hän oli noussut bussiin, jossa oli alkanut voimakas sanaharkka naisen ja bussissa olleen avomiehen välillä. Bussin kuljettaja oli pyytänyt naista poistumaan, jolloin nainen oli lähtenyt bussista.

"Bussi lähti liikkeelle. Kohta nainen ajoi bussin ohi ja käänsi auton ympäri takaisin kohti Nurmesta", Mansikka-aho kertoi.

"Henkilöauton nopeus oli kova."

Timo Hartikainen / Lehtikuva
Linja-auton ja henkilöauton kolari tapahtui Tie 75:llä Hankamäentien risteyksestä puolitoista kilometriä Nurmeksen suuntaan.
Linja-auton ja henkilöauton kolari tapahtui Tie 75:llä Hankamäentien risteyksestä puolitoista kilometriä Nurmeksen suuntaan.

Poliisi on tähän mennessä ehtinyt kuulustella yli 20 ihmistä.

"On todennäköistä, että nainen on tahallaan aiheuttanut tämän teon", Mansikka-aho sanoi.

Perheen isä oli työmatkalla Kuopioon. Häntä ei ole järkytyksen vuoksi vielä pystytty puhuttamaan.

Mansikka-ahon mukaan poliisin tiedossa ei ole, että perheessä olisi esiintynyt väkivaltaa. Kummallakaan vanhemmista ei ole rikosrekisteriä. Yhden kerran syyskuussa poliisi on käynyt perheen luona kotihälytyksen vuoksi, mutta silloinkaan ei ollut kyse väkivallasta.

Perheen äiti oli jättänyt jälkeensä viestin. "Jokunen lause, kirjoitettu avopuolisolle. Siitäkään ei voi tulla johtopäätökseen, että voisi tapahtua jotain tällaista", sanoi Mansikka-aho.

Poliisi tutkiiasiaa henkirikoksena. Linja-auto oli tulossa Nurmeksesta ja matkalla Rautavaaran kautta Kuopioon. Kuopion suunnasta tullut henkilöauto törmäsi linja-auton keulaan.

Nurmeksen kirkko oli auki tänään iltaan saakka onnettomuuden vuoksi. Kirkko on myös huomenna tiistaina auki kello 1419, kertoi Nurmeksen seurakunnan kirkkoherra Reijo Tuokkola.

”Perheiden taloudelliset vaikeudet ovat lisääntyneet, mikä voi kärjistää perheenjäsenten välisiä suhteita. Myös monenlainen syrjäytyminen on lisääntynyt. Perhetyötä ei tehdä koskaan kirkossa liikaa", Tuokkola sanoi.

Tiistaina kirkossa järjestetään hiljentymishetki kello 18.

Linja-autossa oli yhteensä 14 matkustajaa ja kuljettaja. Heistä kymmenen vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja viisi Nurmeksen terveyskeskukseen tarkastettaviksi.

Bussin kuljettaja sai törmäyksessä turvavyöstä lievän rintakehävamman.

Onnettomuus tapahtui kello 19.51 Nurmeksen ja Kuopion välisellä tie 75:llä. Onnettomuuspaikka on Hankamäentien risteyksestä puolitoista kilometriä Nurmeksen suuntaan.

Ensimmäinen ambulanssi oli paikalla kello 20.13. Paikalle saapui kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Tie oli suljettu liikenteeltä kaksi tuntia raivaustöiden vuoksi.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuuden syytä.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) on esittänyt suruvalittelunsa kuolonkolarin johdosta, kertoo STT. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Risikko esittää syvän osanottonsa uhrien omaisille ja läheisille.

Myös pääministeri Alexander Stubb esitti surunvalittelunsa Twitterin kautta.

"Joskus tuntuu niin pahalta. Ei voi sanoiksi pukea. Eilinen bussiturma on sellainen", Stubb kirjoitti.

Kyseessä on Pohjois-Savon viime vuosien vakavin liikenneonnettomuus.

Rautavaaran kolari on tämän vuoden ensimmäinen tapaus, jossa usean lapsen epäillään kuolleen henkirikoksen uhrina. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan viime vuonna tapauksia ei ollut lainkaan.

Timo Hartikainen / Lehtikuva
Bussin ja henkilöauton nokkakolari tapahtui Rautavaaralla Pohjois-Savossa sunnuntai-iltana.
Bussin ja henkilöauton nokkakolari tapahtui Rautavaaralla Pohjois-Savossa sunnuntai-iltana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat