Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tullijohtaja Hartikaista epäillään uhkailusta

Ministeriön mukaan pääjohtaja on ehkä vaikuttanut vaimonsa rekrytointiin

Kotimaa
 
Sari Gustafsson Lehtikuva
Antti Hartikainen
Antti Hartikainen Kuva: Sari Gustafsson Lehtikuva

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen uhkaili Tullin johtoa viime toukokuussa kirjoituksessa, jonka hän lähetti Tullin sisäisille tiedotussivuille. Uhkauksien ja asiattomuuksien takia kirjoitusta ei julkaistu.

Asia ilmenee selvityksestä, jonka Tullin pääjohtajan sijaisena toimiva Leo Nissinen toimitti sisäministeri Päivi Räsäselle tällä viikolla.

Samasta selvityksestä käy ilmi, että Hartikainen tiedusteli virkauransa alkuvaiheessa sihteerinsä kautta, kuka hoitaa hänen vaimonsa palkkaamiseen liittyviä asioita. Hänelle kerrottiin esteellisyys- ja jääviysongelmista.

Kun Hartikainen keskusteli asiasta Tullin hallintojohtajan ja lakimiehen kanssa syyskuussa 2012, hän käyttäytyi näiden mukaan "varsin uhkaavasti".

Yleisesikuntaupseerina toiminut Antti Hartikainen aloitti Tullin pääjohtajana toukokuussa 2012. Hän on tällä hetkellä virkavapaalla ja hoitaa Libyan rajaturvallisuusoperaation päällikön tehtäviä.

Valtiovarainministeriö asetti perjantaina selvitysryhmän selvittämään Tullin toimintakulttuuria ja johtamista. Ministeriön mukaan Hartikainen on mahdollisesti pyrkinyt vaikuttamaan vaimonsa rekrytointiin.

Ministeriö pyysi Tullilta selvityksen Hartikaisen vaimon palkkaamisesta tällä viikolla. Ilta-Sanomat kertoi vaimon saaneen töitä Tullista pian sen jälkeen, kun Hartikaisesta tuli pääjohtaja. Samalla kävi ilmi, että Tullissa on ongelmia johtamisessa, rekrytointikäytännöissä, työilmapiirissä ja henkilöstön työhyvinvoinnissa, ministeriö kertoo perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

"Ongelmia on ollut, mutta niihin on haettu ja saatu ratkaisuja", sanoo Tullin viestintäjohtaja Mika Parkkonen. Hänen mukaansa Tullissa on viime vuosina tehty töitä työilmapiirin hyväksi.

Tullin tällä viikolla ministeriöön toimittaman selvityksen mukaan Hartikainen on varmistanut hallintojohtajalta henkilökohtaisesti, että hänen puolisonsa nimittämiskirja kirjoitetaan ajallaan.

Hartikainen kiistää STT:n mukaan edistäneensä vaimonsa palkkaamista Tulliin. Hän pitää hyvänä sitä, että tapahtumista tehdään perusteellinen selvitys. Hartikaisen mukaan kerrotuissa asioissa on siemen totuutta, mutta paljon virheellistä ja tarkoitushakuista tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat