Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän valtion kanava alkaa uutisoida suomeksi

Yhtiö aikoo tuottaa ensi vuonna ohjelmaa 30 kielellä 34 maassa

Kotimaa
 

Uusi monikanavainen tietotoimisto MIA Sputnik eli "multimediinaja infomatsionnaja agenstvo" Sputnik lanseerasi aloituksensa näyttävästi maanantaina uutistoimisto Ria Novostin lehdistökeskuksessa Moskovassa.

Sputnik News lupaa ryhtyä tuottamaan uutisia myös suomeksi.

Yhtiö kertoi asiasta maanantaina verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa. Toiminnan tarkka aloittamisajankohta ei ole tiedossa, mutta yhtiö lupaa, että vuonna 2015 se tuottaa ohjelmaa 30 kielellä yhteensä 34 maassa.

Kielten joukossa ovat suomen lisäksi muiden muassa viro, latvia, ukraina, saksa, ranska, portugali ja japani.

Tiedotteen mukaan Sputnik News perustaa toimipisteet 25 kaupunkiin, muun muassa Helsinkiin. Sputnik lupaa tarjota uutisia sekä verkossa että radiokanavilla. Eri kaupunkeihin perustettavissa "mediakeskuksissa" tulee työskentelemään 30–100 ihmistä, jotka ovat kaikki paikallisia.

"Moninapainen, monivärinen, monikulttuurinen", julisti Rossija Segodnja -yhtiön toimitusjohtaja Dmitri Kiseljov Sputnikin motoksi lanseeraustilaisuudessa.

"Sputnikin sisältö on suunnattu sille osalle maailman yleisöä, joka on väsynyt yksinapaisen maailman vihamieliseen propagandaan ja kaipaa vaihtoehtoista näkökulmaa."

Rossija Segodnja on hakenut Suomesta aiemmin kuluvana vuonna radiotoimilupaa Venäjän äänelle. Toimilupaa ei myönnetty, sillä kanavapaikkoja ei ollut vapaana. Venäjän ääni julkaisee jo lähinnä Venäjään liittyviä verkkouutisia suomeksi.

Viestinnän toimiluvista vastaava liikenne- ja viestintäministeriö ei ole saanut Sputnikin mahdollisiin Suomen-suunnitelmiin liittyen uusia toimilupatiedusteluja.

HS:n tietojen mukaan Sputnik News ei liity Suomessa jo toimivaan Radio Sputnik -kanavaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat