Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän Sputnik etsii Suomesta jo työntekijöitä

Helsinkiläinen Radio Sputnik pohtii nimenvaihtoa välttääkseen sekaannuksen

Kotimaa
 

Venäjän uusi valtiollinen uutistoimisto Sputnik aikoo aloittaa toimintansa Helsingissä ensi vuonna, yhtiö kertoi tiistaina.

"Parhaillaan käynnissä on tilojen ja henkilökunnan etsintä. Tällä haavaa emme vielä kerro yksityiskohtia", lehdistöosaston edustaja sanoi HS:lle.

Yhtiö ei siis kerro, minkä kokoista toimitusta se suunnittelee Helsinkiin. Maanantain lanseeraustilaisuudessa kerrottiin, että yhtiön eri puolille maailmaa perustettavissa toimipisteissä on määrä työskennellä kussakin 30–100 ihmistä.

Helsingin suomeksi uutisia tuottava toimipiste on yksi 25:stä. Henkilökunnan on määrä olla paikallista. Kohdeyleisönä ovat ihmiset, jotka ovat "väsyneitä yksinapaista maailmaa edistävään propagandaan ja haluavat erilaisen näkökulman", yhtiö kertoo tiedotteessaan. Käytännössä tavoitteena on edistää Venäjän näkökulmia.

HS:n tietojen mukaan Helsingissä henkilökuntaa on etsitty jo alkusyksystä.

"Keskustelin heidän kanssa Helsingissä pari tuntia. Heidän suunnitelmansa olivat silloin aika levällään", kertoo toimittaja, josta Sputnik oli kiinnostunut. Hän ei halua nimeään julki.

"En saanut selvää, olisiko työ freelance-työtä, kokoaikaista vai osa-aikaista. Tietooni ei tullut sekään, olisiko työ ollut nenät vastakkain jossain toimituksessa tehtävää työtä."

Miehen mukaan palkasta ei ollut puhetta, sillä hän ei ollut kiinnostunut ottamaan uutta työtä.

"Minulle jäi kuitenkin mielikuva, että taskut ovat syvät."

Sputnikin on määrä toimia monikanavaisesti sekä radiossa että verkossa. Suomessa tämä tarkoittaa käytännössä verkkoa. Uutta radiotoimilupaa on vaikea saada, sillä kanavapaikkoja ei ole vapaana. Sen sijaan verkkosivuston perustamiseen ei tarvita lupia.

Ilmoitus Suomeenkin tulevasta uudesta Sputnik-mediasta yllätti täällä jo vuosia toimineen venäjänkielisen Radio Sputnikin. Tiistaina radiokanavan johto pohti jopa nimen muuttamista, jotta radiokanava ei sekoittuisi uuteen toimijaan, jonka kanssa sillä ei ole tekemistä.

"Mietimme nyt kaikkia vaihtoehtoja", kertoi Radio Sputnikin tuottaja Bruno Puolakainen.

"Sen perustaminen tällä nimellä oli meidän kannaltamme ikävä ilmoitus."

Radio Sputnik on Suomessa vakiintunut kanava.

"Olemme olleet olemassa 15 vuotta ja olemme erittäin hyvin tunnettuja", Puolakainen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat