Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi jatkaa uudessa Afganistan-operaatiossa

Kotimaa
 

Afganistanin Isaf-kriisinhallintaoperaatio sai vuonna 2001 YK:n valtuutuksen. Sittemmin monikansallisia Isaf-joukkoja on johtanut Nato. Operaatioon on osallistunut noin 50 maata. Suurimmillaan joukkojen vahvuus on ollut yli 130 000 sotilasta.

Suomi on osallistunut Afganistan-operaatioon vuodesta 2002. Enimmillään suomalaisia on ollut Isaf-joukoissa kerrallaan 195. Nyt Afganistanissa työskentelee noin 80 suomalaista.

Sotilaallisen kriisinhallinnan lisäksi Suomi on rahoittanut Afganistanin kehitysyhteistyötä ja antanut humanitaarista tukea yhteensä 220 miljoonalla eurolla.

Isaf-joukot korvataan ensi vuoden alusta suppeammalla Resolute Support -operaatiolla. Suomesta operaatioon osallistuu 80–90 ihmistä. Myös EU:n poliisioperaatio jatkuu.

Suomalaiset työskentelevät vastaisuudessa Saksan johtamissa monikansallisissa neuvonantajaryhmissä, pohjoisen johtoportaan esikunnassa, kansallisessa johto- ja tukiyksiköissä sekä turva- ja ensihoitoryhmissä. Lisäksi suomalaisia työskentelee Isaf-operaation monikansallisissa esikunnissa Kabulissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat