Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kristilliset panostavat lapsiperheisiin

Puolue on huolissaan myös yrittäjien asemasta sekä turvallisuudesta

Kotimaa
 
Seppo Samuli LEHTIKUVA
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen sanoi puoluevaltuuston kokouksessa, että taloudellisesti vaikeinakin aikoina on huolehdittava sisäisestä turvallisuudesta.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen sanoi puoluevaltuuston kokouksessa, että taloudellisesti vaikeinakin aikoina on huolehdittava sisäisestä turvallisuudesta. Kuva: Seppo Samuli LEHTIKUVA

Kristillisdemokraatit lähtevät ensi kevään eduskuntavaaleihin kärkiteemanaan perhepolitiikka.

Lauantaina Vantaalle kokoontunut puoluevaltuusto linjasi olevansa huolestunut siitä, miten hallituksen kotihoidon tuen jakamista koskeva esitys vaikuttaa naisten työllisyyteen. Uudistus pakottaisi puolueen mukaan suuren joukon äitejä työttömyyskortistoon.

"Päätös kotihoidon tuen kiintiöittämisestä molemmille vanhemmille oli epäonnistunut ja se tulee perua ensitilassa. Perheillä tulee olla oikeus päättää, miten järjestävät lastensa hoidon", puolueen vaaliohjelmassa todetaan.

Puolue haluaa edistää perheiden hyvinvointia lisäämällä lapsiperheiden kotipalvelua sekä vahvistamalla perheneuvolajärjestelmän resursseja.

Lastensuojelusta säästäminen on puolueen mukaan "hyvin lyhytnäköistä, inhimillisesti kestämätöntä ja kallista". Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman alleviivasi viestiä viittaamalla Kuopion lapsisurmiin.

"Meillä on kaikki perusteet, huomioon ottaen viime viikkojen traagiset tapahtumat, kysyä, annetaanko lapsiperheille sitä arkipäivän apua, jonka he välttämättä tarvitsisivat", Östman sanoi poliittisessa katsauksessaan.

Kristilliset haluavat keventää pienyritysten verotusta säätämällä henkilöyrityksille ja elinkeinonharjoittajille yrittäjävähennyksen.

Puolue haluaa helpottaa yritysten kykyä työllistää. Työehdoista on voitava sopia myös yrityskohtaisesti, ja työvoima- sekä sosiaalikustannuksia on pienennettävä suhteessa kilpailijamaihin.

"Keskeistä on, että palkankorotukset kyetään pitämään lähellä nollatasoa seuraavan kymmenen vuoden ajan", Östman sanoi.

Julkisen velan kasvun kristilliset pysäyttäisivät vuoteen 2018 mennessä, jonka jälkeen on työskenneltävä velan bkt-suhdeluvun painamiseksi alle 60 prosentin.

Puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen painotti että tulevaisuudessa on tehtävä vaikeita, miljardien säästöpäätöksiä.

Räsänen kertoi puheessaan Suomen olevan yhä turvallinen maa.

Muun muassa sisäisen turvallisuuden niukat resurssit ja Lähi-idän kriisien aiheuttama radikalisoituminen tuovat kuitenkin yhteiskunnalle haasteita.

"Taloudellisesti vaikeanakin aikana sisäisestä turvallisuudesta on huolehdittava, sillä se on kaiken muun yhteiskunnallisen kehityksen perusta", Räsänen sanoi.

Puolue on sitoutunut puolustusmäärärahojen nostoon parlamentaarisen työryhmän esityksen mukaan. Poliisien määrän puolue halua säilyttää vähintään nykytasolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat