Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAS ja Venäjä kiistivät vaaratilanteen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Venäläisen sotilaskoneen kanssa törmäysvaarassa toissapäivänä ollut siviililentokone oli SAS-yhtiön kone, kertoi Dagens Nyheter sunnuntaina.

Tapaus sattui Malmön eteläpuolella perjantaina.

Kyseessä oli SAS:n lento SK1755. Kone oli matkalla Kööpenhaminasta Puolan Poznaniin, kun se joutui lennonjohdon käskystä väistämään venäläiskonetta, joka lensi "pimeänä" eli transponderi sammutettuna.

SAS:n koneessa on tilaa 50 matkustajalle.

DN:n mukaan oli epäselvää, kuinka korkealla venäläinen sotilaskone oli, ja sen takia SAS:n koneen pilottia käskettiin kääntymään oikealle kello 11.23, jotta yhteentörmäys vältettäisiin.

Sen jälkeen lennonjohto kertoi SAS:n koneelle, että etäisyyttä kohteeseen on 12 mailia.

"Näyttää, että olet sen takana", lennonjohto ilmoitti.

Venäjän puolustusministeriö tyrmäsi sunnuntaina tiedot, joiden mukaan tiedustelukone olisi ollut vaarassa törmätä matkustajakoneeseen.

Russian Todayn mukaan Venäjän puolustusministeriö kiistää vaaratilanteen. Ministeriö totesi, että sotilaskone lensi kansainvälistä ilmatilaa koskevien sääntöjen mukaan ja noin 70 kilometrin päässä matkustajakoneesta. Ministeriö huomautti, että myös Naton lentokoneita lentää alueella transponderi suljettuna.

Ministeriön mukaan matkustajakone ohitti venäläisen signaalitiedustelukoneen perän takaa.

Vielä lauantaina SAS kiisti, että kyseessä olisi ollut heidän matkustajakoneensa, mutta sunnuntaina myönsi tapauksen Aftonbladet-lehdelle.

Kyseessä oli Cimber-lentoyhtiön operoima SAS:n lento.

"Meillä ei ole enempää tietoa. Mitään turvarajoja ei rikottu, joten koneen kapteeni ei tehnyt asiasta raporttia", sanoi Norjan SAS:n tiedotuspäällikkö Knut Morten Aftonbladetille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat