Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarniolla on ollut monta rautaa tulessa

Kotimaa
 

Rikosylikomisario Jari Aarnio tunnetaan poliisipiireissä miehenä, jolla on aina monta rautaa tulessa. Tiistaina julkiseksi tullut Trevoc-vyyhden esitutkintapöytäkirja vahvistaa tätä käsitystä.

Pöytäkirjasta löytyy ensinnäkin näyttöä Helsingin huumepoliisin entisen päällikön rahankäytön epäselvyyksistä.

Selitystä vailla ovat esimerkiksi Aarnion kaksi lainaa hänen virolaiselle kaverilleen. Esitutkinnan mukaan Aarnio lainasi miehelle yhteensä 85 000 euroa, ja molemmilla kerroilla hän luovutti rahat käteisellä. Rahat olivat virolaisen mukaan 50 euron seteleinä.

Selitystä ei vielä ole saatu myöskään Aarnion omakotitalon rakennustyömaalta löydetylle rahakätkölle. Maakätköstä löytyi 64 800 euroa. Aarnio pitää kätköä lavastuksena.

Tutkintaryhmän mukaan Aarnio on käyttänyt vuosina 2008–2013 käteistä rahaa yli 450 000 euroa.

Aarnion omat selitykset ylimääräiselle rahalle ovat tiistaina julki tulleissa kuulusteluissa epämääräisiä. Mitä pidemmälle kuulusteluissa edetään, sitä niukemmiksi vastaukset muuttuvat.

Aarnio selittää rahaepäselvyyksiään muun muassa sillä, että hän on lainaillut rahaa kavereiltaan niin kotimaasta kuin ulkomailta. Lainaajien nimiä hän ei kuitenkaan suostu kertomaan, eikä veloista ole myöskään tehty mitään papereita.

Syytten mukaan Aarnio on osallistunut myös seurantalaiteyhtiö Trevocissa bisneksiin, jotka hän on halunnut salata kaikilta muilta. Bisneksiin kytkeytyy yhteistyö tunnetun rikollispomon kanssa.

Aarnion Trevoc-yhteistyöstä on esitutkintamateriaalissa runsaasti kirjallisia todisteita. Takavarikkoon on jäänyt esimerkiksi sähköpostikirjeenvaihtoa ja tekstiviestejä. Lisäksi kasa Trevocin papereita löytyi Aarnion autotallista.

Kuulustelukertomukset vahvistavat kuvaa Aarnion oudoista kytkyistä.

Aarniota vastaan eivät puhu vain vanhat vihamiehet. Hänestä kertovat kielteisiä asioita samat kaverit, joiden kanssa hän juuri ennen kiinniottoaan teki bisnestä, siis esimerkiksi Trevoc-kumppanit ja virolaismies.

Aarnion toiminta vaikuttaa erikoiselta, mutta vielä on mahdotonta sanoa, ovatko Aarnion moninaiset toimet olleet myös rikollisia. Siihen ottaa kantaa aikanaan Helsingin käräjäoikeus.

Susanna Reinboth HS
Minna Passi HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat