Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion ei annettu puhua julkisesti

Aarnio haluaisi tv-kamerat saliin. Edessä on mittava oikeudenkäynti.

Kotimaa
 
Sami Kilpiö HS
Jari Aarnio olisi halunnut pitää tiedotustilaisuuden osuudestaan asiaan, mutta syyttäjät eivät antaneet lupaa.
Jari Aarnio olisi halunnut pitää tiedotustilaisuuden osuudestaan asiaan, mutta syyttäjät eivät antaneet lupaa. Kuva: Sami Kilpiö HS

Syytetty Jari Aarnio ei sanonut tiistaina käräjäsalissa sanaakaan, mutta silti kaikki huomio kiinnittyi häneen.

Aarnio istui hiljaa ja seurasi tarkasti, kun avustajat sovittelivat tuntikaupalla aikataulujaan yhteen tulevaa pääkäsittelyä varten. Hänen ei olisi edes tarvinnut olla paikalla, koska kyse oli valmistelevasta istunnosta. Hän oli kuitenkin ainoa syytetyistä, joka tuli paikalle.

Kanssasyytetty rikollispomo ei halunnut tulla, koska ei saanut vankilaan siviilivaatteita vankihaalareiden tilalle. Aarnio oli valinnut mustan puvun eikä näyttänyt yhtään siltä, että on jo viettänyt yli vuoden tutkintavankeudessa eristyksessä lähes kaikesta.

Salissa kävi ilmi Aarnion ehkä yllättäväkin julkisuusmyönteisyys. Hänellä ei olisi ollut mitään sitä vastaan, että osa oikeudenkäynnistä tultaisiin televisioimaan. Lähes kaikkien muiden syytettyjen avustajat tyrmäsivät tämän selvin sanoin.

Hän olisi myös halunnut pitää tiedotustilaisuuden medialle, mutta syyttäjät kielsivät tämän sotkemisvaaran ja yhdenvertaisuusnäkökulman vuoksi.

Aarnio pääsee ääneen vasta tammikuussa, kun varsinainen pääkäsittely alkaa. Siitä tulee massiivinen, 30-päiväinen koitos, joka päättyy huhtikuun puolivälissä.

Tätä ensimmäistä osaa kutsutaan Trevoc-haaraksi. Mutta on myös vielä laajempi tynnyrihaara, jossa Aarniolle saatetaan lukea myös huumerikossyytteitä, kunhan syyteharkinta pian valmistuu. Aarnio-asia saattaa siten pysyä esillä koko ensi vuoden.

Seurantalaiteyhtiö Trevocin asiassa Aarniolle vaaditaan neljän ja puolen vuoden vankeutta.

Syytteen mukaan Aarnio olisi toiminut kielletyssä kaksoisroolissa, jossa hänellä oli salattu taloudellinen intressi ohjata Helsingin poliisilaitoksen hankinnat Trevocille.

Syytteen mukaan Aarnio järjesti Trevocille noin 200 000 euron arvoisen rahoituksen United Brotherhood -jengin johtajan avustuksella. Aarnio sai siten Trevocissa omistajan aseman.

"Järjestelyllä on luotu tilanne, jossa Trevoc Oy:n osakkeiden arvoon ja yhtiön maksukykyyn vaikuttavat seikat ovat olleet myös Aarnion intressissä olosuhteissa, joissa hän on pystynyt näihin omilla toimillaan HPL:ssä [Helsingin poliisilaitoksessa] merkityksellisellä tavalla vaikuttamaan", syyttäjät toteavat.

Aarnio samoin kuin muutkin syytetyt kiistävät syytteet. Aarnion mukaan hänellä ei ole ollut mitään roolia Trevocissa, eikä hän siten ole voinut olla esteellinen.

Syytteessä on Aarnion ja rikollispomon lisäksi yhteensä seitsemän ihmistä, muun muassa Trevocin vastuuhenkilöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat