Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustus kiistää kaikki syytteet

Kotimaa
 
Irina Vähäsarja
Jussi Nukari Lehtikuva
Asianajaja Riitta Leppiniemi avustaa Jari Aarniota. "Kyllä tässä ensi vuosi varmasti menee", hän totesi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.
Asianajaja Riitta Leppiniemi avustaa Jari Aarniota. "Kyllä tässä ensi vuosi varmasti menee", hän totesi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

"Pitkä tutkintavankeusaika on hankala. Täydellinen eristys vaikuttaa ihmiseen ja hankaloittaa puolustusta. Mutta tietysti yritämme mahdollisuuksien mukaan saattaa puolustuksen kuntoon."

Jari Aarnion avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi päämiehensä voinnista yli vuoden tutkintavankeuden jälkeen

 

"Olisin ajatellut, että vaikka hän on vanki ja vaikka hänellä on yhteydenpitorajoitus ja vaikka se ei todellakaan ole tavanomaista, hän olisi voinut vastata kysymyksiinne siitä, miten hän voi. Se oli ainoa syy. Ei kysymyksillä tai vastauksilla olisi ollut tarkoitus avata tätä asiaa lainkaan niin kuin ei ole sallittua."

Leppiniemi siitä, miksi puolustus olisi halunnut pitää tiedotustilaisuuden oikeudessa tiistaina. Syyttäjät kielsivät Aarniota puhumasta, koska se voisi sotkea tutkintaa.
 

"Keskeistä on se, onko hän ollut Trevocissa siinä asemassa, mitä syyttäjät sanovat. Syyttäjien mukaan hänellä on ollut Trevocissa välitön tai ainakin välillinen omistajan, sijoittajan ja optio-oikeuden haltijan rooli tai muu vastaava. Hän kiistää, että hänellä olisi ollut tällainen rooli. Jos hänellä ei ole ollut tällaista roolia, ei hän silloin ole voinut olla esteellinen, vaikka olisi osallistunut laitehankintojen valmisteluun poliisilaitoksella."

Leppiniemi Aarnion väitetyistä kytköksistä seurantalaiteyhtiö Trevociin
 

"Päämieheni on tuntenut näitä henkilöitä pitkään ja hän on tietysti roolinsa ja asemansa takia ollut kiinnostunut siitä, että poliisilaitos saa asianmukaiset laitteet."

Leppiniemi Aarnion ja Trevocin vastuuhenkilöiden välisistä yhteyksistä
 

"Ne laitteet, mitä on saatu, ovat kaikkien käsityksen mukaan olleet sillä tavoin toimivia kuin on pitänytkin. Esitutkinnassa ei ole mitään selvitystä mistään tietoriskistä."

Leppiniemi Trevocin viranomaisille toimittamista seurantalaitteista
 
"Aarnio sanoo, että nimenomaan hänen yksikkönsä on tarkastanut sen, että Trevocin taustoihin tai rahoitukseen ei liity mitään ongelmatiikkaa. Tässä käsityksessä hän on ollut."

Leppiniemi Trevocin taustasta
 

"Hänen oikeudenkäyntinsä alkoi tänään. Hän on ollut pitkälti toista vuotta vapautensa menettäneenä. Hän haluaa nähdä tämän oikeudenkäynnin alusta loppuun saakka."

Leppiniemi siitä, miksi Aarnio halusi tulla henkilökohtaisesti paikalle valmisteluistuntoon
 

"Hän on toiminut tiedonvälittäjänä tilanteessa, jossa eräs hänen läheisensä on sijoittanut siihen yhtiöön rahaa."

United Brotherhood -rikollisjärjestön johtohahmon avustaja, asianajaja Markku Fredman päämiehensä yhteydestä Trevociin
 

"Väite siitä, että joku yhtiö tulisi täysin kelvottomaksi sen takia, että siihen rahoitukseen liittyy joku taho, ei vastaa käsitystäni."

Fredman päämiestään koskevasta syytteestä törkeästä petoksesta
 

"Toki hän on Aarnion tuntenut."

Fredman rikollispomon ja Aarnion välisestä yhteydestä
 

Asianajaja Markku Fredman avustaa oikeudenkäynnissä rikollispomoa.
Asianajaja Markku Fredman avustaa oikeudenkäynnissä rikollispomoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat