Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK ajautui neuvottelijapulaan

EK asettanee pelisääntöneuvottelujen takarajaksi tammikuun lopun

Kotimaa
 

Noin miljoonaa palkansaajaa edustava SAK on ajautunut neuvottelijapulaan.

Pula voi vaikuttaa parhaillaan käytäviin työmarkkinajärjestöjen pelisääntöneuvotteluihin, joilla yritetään muun muassa parantaa osapuolten sopimiskäytäntöjä ja estää lakkoja.

Ongelma kärjistyi keskiviikkona, kun SAK:ssa edunvalvontaa hoitanut työehtoasiantuntija Katarina Murto ilmoitti siirtyvänsä STTK:n edunvalvonnasta vastaavaksi johtajaksi tammikuussa. Paikka avautui, kun työtä hoitanut Minna Helle siirtyy valtakunnansovittelijaksi vuoden alussa.

Murto on edustanut SAK:ta pelisääntöneuvotteluissa edunvalvontajohtaja Janne Metsämäen kanssa, joka puolestaan siirtyy Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtajaksi tammikuun alussa.

Neuvotteluissa etsitään ratkaisuja lakikiemuroista, ja siksi asiantuntijaryhmässä on istunut vain juristeja.

Neuvottelijapulan takia SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly siirtyy ilmeisesti ryhmän jäseneksi.

Tilanne on erikoinen, koska neuvotteluryhmässä ole vielä muita keskusjärjestöpuheenjohtajia. Yleensä neuvottelut siirtyvät puheenjohtajien pöytään loppuvaiheessa, kun jäljellä ovat viimeiset vaikeat päätökset.

Pelisääntöneuvottelujen kohtalosta päättää EK:n hallituksen työvaliokunta tänään torstaina. Olisi yllätysuutinen, jos se päättäisi lopettaa neuvottelut. ABB:n pääluottamusmiehen irtisanominen on vaikeuttanut neuvotteluja, mutta muuten neuvotteluissa molemmilla puolilla on ollut aito halu löytää ratkaisuja pelisääntöihin, joita on yritetty uudistaa useasti aiemminkin.

Todennäköisesti valiokunta asettaa neuvotteluille takarajaksi tammikuun lopun. Alun perin neuvottelut piti saada päätökseen "syksyn 2014 loppuun mennessä".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat