Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joululiikenne on vilkasta useita päiviä

Kotimaa
 

Joulun menoliikenteen vilkkain päivä on aatonaatto ensi viikon tiistaina. Liikennevirasto arvioi kuitenkin, että menoliikenne alkaa jo tämän viikon perjantaina. Menoliikenne jatkuu useiden päivien ajan, eikä ruuhkista odoteta pahoja.

Liikennettä on eniten Etelä-Suomen pääteillä. Vilkasta on ainakin Helsingistä Tampereelle johtavalla valtatie 3:lla ja Helsingistä Lahteen johtavalla valtatie 4:llä sekä Lahdesta Mikkeliin ja Jyväskylään johtavilla teillä. Tungosta riittää myös Helsingistä itään kulkevalla valtatie 7:llä Koskenkylään saakka ja Turkuun johtavalla ykköstiellä.

Ajosää maanteillä on viikonvaihteessa todennäköisesti lauha mutta sateinen. Sadetta tulee lumena, räntänä ja vetenä. Sään ennustetaan kylmenevän joulun lähestyessä.

"Huonossa ajosäässä suurin sallittu ajonopeus voi olla liian paljon. Lisäksi riittävän ajoetäisyyden pitäminen on tärkeää, sillä silloin ehtii reagoida, jos edessä tapahtuu jotain yllättävää. On myös hyvä, jos kuljettaja pystyy keskittymään ajamiseen kunnolla", poliisitarkastaja Timo Ajaste muistuttaa.

Joulun paluuliikenne jakautuu usealle päivälle. Se alkaa jo tapaninpäivän ja jatkuu aina loppiaiseen asti. Vilkkain paluupäivä on sunnuntaina 28. joulukuuta. Poliisi kohdistaa joululiikenteeseen tavallista enemmän valvontaa. Maanteiden lisäksi virkavalta on paikalla myös muualla.

"Ruuhkia ei ole pelkästään autoteillä, vaan niitä on esimerkiksi suurten markettien ja hautausmaiden läheisyydessä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat