Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perusväylänpitoon vaaditaan lisää rahaa

Edustajilta 175 lisämäärärahaesitystä

Kotimaa
 

Teiden ja rautateiden liian pienet peruskorjausrahat surettivat kansanedustajia liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan budjettikeskustelussa.

Riittämätön rahoitus on tunnustettu sekä hallituksessa että oppositiossa. Hallitus joutui keväällä leikkaamaan vuotuista määrärahaa lähes 100 miljoonalla. Rahaa on palautettu muutamia kymmeniä miljoonia. Korjausvelkaa on arvioitu olevan noin 2,4 miljardia euroa.

Liikenneministeri Paula Risikko (kok) tunnusti, että 200 miljoonaa euroa vuodessa tarvittaisiin perusväylänpitoon lisää, jotta korjausvelka ei kasvaisi ja vähän lyhenisikin. Aikomuksena on siirtää ohjelmoitujen hankkeiden rahoituksesta 50 miljoonaa sisäisenä siirtona väylänpidon pieniin hankkeisiin.

Monet pohjoisen edustajat vastustivat Helsingin alle suunniteltua Pisararataa, koska se maksaa yhtä paljon kuin koko Suomen perusväylien korjausvelka.

"Sitä tarvitaan koko Suomea varten, mutta pelkästään yksittäisenä hankkeena se ei ole riittävän hyödyllinen, vaan tarvitsee oheen muita hankkeita syöttämään matkustajia Pisararadalle", Risikko sanoi. Hänen mukaansa samalla pitää kunnostaa Helsingin ratapiha, Espoon kaupunkirata ja Riihimäen rata. Eräät edustajat huomauttivat, että halvempiakin vaihtoehtoja on.

Matti Saarinen (sd) muistutti, että Pisaran rakentaminen on sidottu kuntien asuntorakentamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat