Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ray lisää apuaan kriisityötä tekeville järjestöille

Kriisityötä tekevät järjestöt saavat "muutamia miljoonia enemmän"

Kotimaa
 

Raha-automaattiyhdistys (Ray) jakaa entistä enemmän järjestötukea kriisityöhön ja kriisien ennaltaehkäisyyn.

Painopisteen muutoksen taustalla ovat muun muassa runsaasti julkisuutta saaneet perhesurmat sekä yleisempi keskustelu perhekriiseistä.

"Julkiset palvelut ovat kriiseissä ensisijainen avun tarjoaja, mutta järjestöt toimivat iholla jo ennen kriisejä. Niiden tehtävä on ennaltaehkäistä ja jatkaa apua siitä, mihin julkinen puoli jää", sanoo Ray:n avustusehdotuksen valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen.

Tarkat summat selviävät tänään torstaina, kun Ray julkistaa sosiaali- ja terveysalan järjestöille vuoden 2015 toimintaan jakamansa tukiehdotuksen.

Jaettavaa on yhteensä 309,3 miljoonaa euroa, mikä on aavistuksen enemmän kuin tälle vuodelle jaettu 308 miljoonaa.

Kriisityötä ja ennaltaehkäisevää työtä tekeville järjestöille jaettava potti kasvaa noin 90 miljoonaan euroon. Tämä on Tervosen mukaan "muutamia miljoonia enemmän" kuin aiempina vuosina.

"Euromääräinen kasvu ei ole valtava, vaan enemmän haluamme luoda kriisityöstä yhden painopistealueen ja painottaa sen merkitystä", Tervonen sanoo.

Kriisiavun ja kriisien ennaltaehkäisyn parissa toimii kymmeniä järjestöjä. Suurimpia näistä ovat esimerkiksi Punainen risti ja Suomen mielenterveysseura.

Tälle vuodelle Ray jakoi tukea yhteensä 792 järjestölle. Vuodelle 2015 tukea saa 790 järjestöä, joista 29 on uusia tuen saajia.

Samalla Ray tiukentaa kriteerejään ja edellyttää järjestöiltä enemmän tuloksellisuutta.

Käynnissä olevien hankkeiden on pitänyt osoittautua raportoinnin perusteella tuloksellisiksi, jotta niille on esitetty tulevalle vuodelle jatkorahoitusta. Arviointityötä on Ray:n mukaan tehty yhdessä järjestöjen kanssa.

"Tarkoituksena on, että järjestöt miettivät itsekin, ovatko volyymi ja tulokset oikeat."

Ray edellyttää järjestöiltä myös tarkempaa suunnittelua. Uusien hankkeiden osalta Ray korostaa esimerkiksi sitä, että apua saaneita ihmisiä on otettu mukaan hankkeiden suunnitteluun.

Avustukset julkistetaan torstaina kello 10. Lopullisesti avustussummat hyväksyy alkuvuonna sosiaali- ja terveysministeriö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat