Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnat säästävät lisää henkilöstökuluista

Säästötarve koskee liki kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä

Kotimaa
 

KT Kuntatyönantajien mukaan kunnat säästävät ensi vuonna henkilöstömenoissaan enemmän kuin tänä vuonna.

Vuonna 2014 kunnat säästävät henkilöstökuluistaan noin kaksi prosenttia. Se on yli 400 miljoonaa euroa koko kunta-alan työvoimakustannuksista eli noin 21 miljardista eurosta.

Ensi vuonna kunnat varautuvat 2,3 prosentin eli lähes 500 miljoonan euron säästöihin henkilöstömenoissaan. Säästötarvetta on liki kaikissa kunnissa ja kuntayhtymistä.

Tiukassa taloustilanteessa kunnat hakevat säästöjä etenkin henkilöstökuluista, sillä palkkakustannuksista muodostuu yli puolet kuntien ja kuntayhtymien toimintamenoista.

Tiedot selviävät KT Kuntatyönantajien marras–joulukuun vaihteessa tekemästä selvityksestä, jossa asiaa kysyttiin kuntien ja kuntayhtymien henkilöstöjohdolta. Kyselyyn vastasi 287 kuntaa tai kuntayhtymää, joiden henkilöstö kattaa 87 prosenttia kunta-alan henkilöstöstä.

Tänä vuonna yhteistoimintaneuvotteluja on käyty lähes joka kolmannessa selvitykseen vastanneessa kunnassa tai kuntayhtymässä. Lomautukset kaksinkertaistuivat tänä vuonna vuoteen 2013 verrattuna. Kunta-alan henkilöstöstä lomautettiin tänä vuonna lähes neljä prosenttia.

Taloudellisin perustein irtisanottiin 369 henkilöä.

Ainakin 58 kuntaa tai kuntayhtymää ilmoittaa käyvänsä yt-neuvotteluja myös ensi vuonna. Tämänhetkisten arvioiden mukaan ensi vuonna irtisanotaan noin 425 henkilöä.

Kuntasektori on säästänyt pääosin muilla keinoilla kuin lomautuksilla ja irtisanomisilla kuten luonnollisen poistuman kautta tai uudelleenjärjestelyin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat