Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus lupasi olla tekemättä mitään

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Kuttu puhutti.
Kuttu puhutti.
Palstalla käsitellään politiikan
ihmisiä ja ilmiöitä.

Vuoden viimeinen eduskunnan kyselytunti päättyi torstaina Paavo Arhinmäen (vas) kysymykseen koko hallitukselle. "Lupaatteko te, että hallitus ja ministerit lepäävät jouluna ja keräävät voimia ensi vuotta varten?" Arhinmäki kysyi pääministerin sijaiselta valtiovarainministeri Antti Rinteeltä (sd).

Rinne piti kysymystä tärkeänä – tosin myös vaikeana – mutta vastasi sitten: "Tämä joukko tulee lepäämään joulun pyhinä ja on läheistensä kanssa yhdessä. Toivon sitä samaa kaikilta eduskunnan jäseniltä."

Hän sanoi, että voimia on tarpeen hankkia kevään koitoksia varten. Jouluna töitä ei tehdä.

Tämä joulumieltä henkivä kysymys on perinne eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla ennen joulua. Vuonna 2012 Timo Soini (ps) kysyi pääministeri Jyrki Kataiselta (kok), onko hänellä mahdollisuus levätä jouluna ja olla perheensä kanssa?

Katainen vastasi myöntävästi.

Eläköön kuttuperinne Toinen joulunalusperinne on kuttupuheperinne. Kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk) piti kuttupuheen, kun eduskunta käsitteli budjetin maa- ja metsätalouden hallinnonalaa.

Perinteen aloitti edustaja Timo Roos (sd) 1980-luvun alkupuolella. Kieli poskessa kirjoitetussa kuttupuheessa on siitä lähtien pohdittu niin kutun eli naarasvuohen kuin unohdetun kansankin asemaa.

Yhtäläisyyksiä on löytynyt. Pirttilahti sanoi, että kuttu on sitkeä eläin, kuten on suomalainen viljelijäkin. "Hän uskoo huomiseen ja parempaan ja joustaa omista eduistaan."

Pirttilahti sanoi edustavansa näkemystä, että Suomeen täytyisi saada valtiollinen kuttuasiamies ja suomalaisille kutuille vahvat, pysyvät ja hyvät nurmilaitumet – kuten EU:kin suosittelee.

Hän viittasi Roosin vuoden 1985 puheeseen: "Kutusta on sanottu, että jos ei se pahaa tee, niin ainakin se sitä suunnittelee."

Pirttilahti toivoi, että nykyhallitukseen ei päde sama kuin kuttuihin: jos se ei tee pahaa, niin se ainakin suunnittelee.

"Eläköön kuttuperinne, eläköön elävä maaseutu!"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat