Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies ei ole myöntänyt syyllisyyttään tekoon

Korsnäsin pommista epäillyllä on räjäytystöihin oikeuttava panostajan lupakirja

Kotimaa
 
Johannes Tervo Lehtikuva
Tapahtumapaikan autokatoksessa ja sen alla olevassa harmaassa autossa näkyi vaurioita. Pommi räjähti torstaiaamuna Korsnäsissä. Poliisi ei päästänyt valokuvaajaa lähemmäksi.
Tapahtumapaikan autokatoksessa ja sen alla olevassa harmaassa autossa näkyi vaurioita. Pommi räjähti torstaiaamuna Korsnäsissä. Poliisi ei päästänyt valokuvaajaa lähemmäksi. Kuva: Johannes Tervo Lehtikuva

Poliisin epäilyt Pohjanmaan Korsnäsissä torstaina räjähtäneen pommin asettajasta ovat perjantain aikana vahvistuneet. Epäilty ei ole kuitenkaan myöntänyt osallisuuttaan tekoon.

Poliisi vahvisti perjantaina iltapäivällä tiedon siitä, että teosta epäillyllä pidätetyllä miehellä on panostajan lupakirja. Hänellä on siis osaamista räjähteistä, sekä mahdollisesti pääsy sellaisiin käsiksi.

Artikkeliin liittyvät

Pohjanmaan Korsnäsissä torstaina räjähtäneestä pommista epäilty on ollut poliisin puhuttelussa niukkasanainen. Poliisi puhutti miestä alustavasti torstaina. Uhria hoidetaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Hänen vammansa ovat vakavia, mutta poliisin mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

P
ommin epäilty asettaja ei kauaa pystynyt pakoilemaan poliisia. Pommi räjähti aamulla kello 8.21, ja iltapäivällä kello 15.27 poliisi otti miehen kiinni kesämökiltä Vaasan Sundomissa.

Kiinniotto sujui rauhallisesti, kertoi poliisi. Epäilty on keski-ikäinen vaasalaismies, syntynyt vuonna 1955 ja asunut yksin. Poliisi puhutti miestä alustavasti torstaina. Mies oli puhuttelussa poliisin mukaan niukkasanainen.

"Tämä kaveri on kiinni otettu, paljon enempää en voi kertoa. Häntä on syytä epäillä teosta", sanoi rikosylikomisario Urpo Lintala.

Aamun räjähdyksessä loukkaantui pahoin 60-vuotias nainen, kun pommi räjähti rivitalon autokatoksessa Korsnäsissä. Auto tuhoutui, ja nainen joutui sairaalahoitoon. Poliisi ei kerro, mitä räjähdettä pommissa oli käytetty.

Naista hoidetaan tällä hetkellä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Poliisin tietojen mukaan uhrin vammat eivät ole hengenvaarallisia, mutta hän on kuitenkin vakavasti loukkaantunut.

Poliisi ei päässyt vielä torstaina keskustelemaan naisen kanssa ja selvittelemään sitä kautta, kuka pommin asettaja saattaisi olla. Sen sijaan poliisi pääsi tekijän jäljille omien tutkimustensa kautta.

Lintala ei osannut torstaina kertoa, oliko nainen pommin kohde vai oliko kyse vahingosta, jossa kohteen piti olla joku toinen. Poliisi jatkaa tämän kysymyksen selvittämistä.

"Motiiviasiaa selvitetään, kun molempia osapuolia päästään puhuttelemaan. Näillä näkymin asiaan ei liity muita ihmisiä", Lintala kertoi kiinnioton jälkeen.

Nainen ja mies tuntevat toisensa entuudestaan. Sekä uhri että epäilty ovat Suomen kansalaisia. Auto oli naisen nimissä. Esitutkinta jatkuu muun muassa henkilöiden kuulusteluilla sekä näytön keräämisellä. Poliisi tiedottaa esitutkinnan etenemisestä perjantaina iltapäivällä.

Epäillyn etsinnöissä oli mukana rajavartiolaitoksen ilmatyynyalus, koska Sundom on merellistä aluetta.

Poliisi etsi päivän kuluessa mahdollisia muitakin pommeja tapahtumapaikan ympäristöstä, mutta niitä ei löytynyt. Pommin vaurioittama henkilöauto vietiin Vaasan poliisitalolle teknisiin tutkimuksiin.

Lintalan mukaan kyseessä on henkirikoksen yritys. Torstai-iltana selvisi, että tapausta tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisi aikoo vaatia miestä vangittavaksi ensi viikon maanantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Räjähdys järkytti pienen ruotsinkielisen kunnan asukkaita. Korsnäs on hieman yli kahdentuhannen asukkaan rannikkokunta.

"Yleensä tällaisista tapahtumista kuulee vain uutisissa. Kaikkihan ovat tästä jossain määrin järkyttyneitä", sanoi Korsnäsin Andelsbankenin johtaja Jan-Erik Westerdahl aamupäivällä.

Pankki sijaitsee lähellä räjähdyspaikkaa. Pommi laukesi aamulla ennen pankin aukeamista. Westerdahl kertoo kuulleensa voimakkaan pamauksen puoli yhdeksän maissa.

Mitään suurempaa hälyä se ei hänen mukaansa aiheuttanut, sillä paloasema sijaitsee aivan lähellä räjähdyspaikkaa ja apua saatiin heti paikalle.

Westerdahlin mukaan tunnelma Korsnäsissä oli suhteellisen rauhallinen, vaikkakin tapahtuneesta keskustellaan paljon.

"Tapauksessahan kauheinta on se, että joku on ilmeisesti tehnyt sen tahallaan", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat