Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi-isku on Suomessa harvinaisuus

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Autoihin asennetut pommit ovat olleet Suomessa harvinaisia, mutta eivät täysin tavattomia. Se mikä toimintaelokuvissa onnistuu, ei aina onnistu todellisessa elämässä. Tapauksiin on usein liittynyt tekijän sähläämistä.

Esimerkiksi Espoon Karakalliossa autopommi räjähti tekijänsä käsiin helmikuussa 2001. Se oli suunnattu rikollisjärjestön pomoa kohtaan, mutta tekijästä tulikin uhri, ja mies loukkaantui vakavasti. Päälle tuli yli kuuden vuoden vankeustuomio.

Helsingin Kampissa räjähti heinäkuussa 2002 autopommi, joka tappoi 32-vuotiaan miehen. Neljän kilon dynamiitti oli piilotettu auton tavaratilaan ja perässä ajanut tekijä räjäytti sen lelun kauko-ohjaimella. Tekijä koetti räjäyttää sitä useasti jo Mannerheimintiellä.

Tuusulalainen mies asetti naisen autoon kilon räjähteen Järvenpäässä toukokuussa 2002. Nainen ajoi autolla yli kahdeksan kilometriä ennen kuin hänen isänsä huomasi pommin huoltoasemalla. Poliisi purki pommin.

Vakavin pommitapaus on Myyrmannin seitsemän henkeä vaatinut pommi-isku lokakuussa 2002. Ei tiedetä varmasti, räjähtikö pommi vahingossa vai ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat