Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubbin mielestä kokoomus ei syöksy

Kotimaa
 

Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kommentoi Brysselissä vakavana mutta rauhallisena puolueensa gallupkuntoa: demarit kiilasivat ohi, ja kokoomus tuli vasta kolmanneksi.

"En näkisi tätä syöksynä vaan tilanteen stabiloitumisena. Tilanne on se, että kokoomuksen kannatus on 16–17 prosenttia. Meillä on uskomattoman paljon töitä vaaleihin, jotka pidetään 19. huhtikuuta. Se on se varsinainen gallup. Nyt tehdään töitä sekä kokoomuksen nousun että isänmaan eteen", Stubb sanoi.

Tuorein HS-gallup julkistettiin torstaina. Kokoomus putosi 16,7 prosentin kannatuksellaan 0,2 prosenttiyksikköä Sdp:n taakse. Keskusta on 26,1 prosentin kannatuksellaan yli yhdeksän prosenttiyksikön karkumatkalla.

Stubb ei halunnut kommentoida keskustan vankkaa etumatkaa.

"Tämä on sellainen ammatti, että ei kannata katsella sivuille vaan katsoa peiliin ja miettiä, mitä voisi tehdä paremmin", Stubb sanoi.

Kyyti oli kylmää myös perussuomalaisille, ja kannatuksen lasku jatkuu. Peili löytyy myös perussuomalaisten puheenjohtajan kädestä.

"Se on selvä, että taakka on minulla. Silloin, kun tuulee vastaan, mitataan kantti", Timo Soini kommentoi gallupluisua.

Jos vaalit järjestettäisiin nyt, äänestäjistä 14,2 prosenttia valitsisi perussuomalaiset. Kuten moni kokoomuslainen, myös monet perussuomalaiset kiinnittäisivät mieluummin huomion äänestäjäjoukkoon, joka ei ole vielä suosikkipuoluettaan valinnut.

"Se on lähes neljäkymmentä prosenttia ja vääristää kuvaa. Sekä varttuneemmat keskustalaiset että sosiaalidemokraatit kertovat aina kantansa, mutta nuoremmat eivät", Soini arvioi.

"Viimeksi saimme vaalivoiton osin sillä, että äänestysprosentti nousi. Oikoteitä ei ole", hän pohtii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat