Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulukeräysten järjestäjä: Ihmisten auttamishalu kasvanut

Kotimaa
 

Pelastusarmeijan joulupadat ilmestyivät katukuvaan viime maanantaina. Lahjoittaa voi aatonaattoon asti.

Viime vuonna joulupatakeräys tuotti noin 900 000 euroa rahalahjoituksina. Rahalla on järjestetty muun muassa joulujuhlia ja leirejä vähävaraisille perheille.

Patoihin voi tuoda myös tavaraa ja ruokaa. "Osa tavarasta jaetaan joulun jälkeen, sillä kaikkia leluja ja lahjoja ei saada jakoon jouluksi", kertoo Marja-Liisa Mäkelä, joka toimii Pelastusarmeijan sosiaalipalvelukeskuksen johtajana.

Mäkelä arvioi ihmisten auttamishalun kasvaneen. "Nykyinen taloudellinen tilanne koskettaa ihmisiä ja aktivoi auttamaan", hän sanoo.

"Moni lahjoituksen saaja haluaa antaa avun takaisin vapaaehtoistyön muodossa. Se on merkittävää monella tapaa. Ei ole aina niin mukavaa olla avun saaja", Mäkelä lisää.

Pelastakaa Lapset ry ohjaa tämän vuoden joulukeräyksen tuoton kotimaan ehkäisevään lastensuojelutyöhön, ellei lahjoitusta ole erikseen korvamerkitty muuhun tarkoitukseen. "Rahat menevät tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaan", kertoo yhteyspäällikkö Marika Salonen Pelastakaa Lapset ry:stä.

"Osa autettavista on lastensuojelun asiakkaita, osa tulee koulujen tai neuvolan kautta. Apua voi hakea myös suoraan Pelastakaa Lapset ry:ltä", Salonen kertoo.

Viime vuonna Pelastakaa Lapset Ry:n joulukeräys tuotti 450 000 euroa. Alkuviikosta kasassa oli jo yli 400 000 euroa.

Nuorkauppakamarien organisoimassa Joulupuu-keräyksessä on kerätty joululahjoja lastensuojelulapsille.

Helsingissä keräys päättyi torstaina. Lahjoja kertyi yli 10 000, kun tavoite oli 8 500.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat